Rogalands Avis

Høiland herjet da Sandnes Ulf slo Jerv: – Viser hvorfor vi hentet ham

Tommy Høiland bidro med ett mål og en målgivende da Sandnes Ulf vant 2-0 over Jerv fredag kveld. Bjarne Berntsens menn hadde god kontroll på det ferske Eliteserie-laget gjennom 90 minutter på Øster Hus-Arena.

– Det er kjekt å bidra med målpoeng, det er jo strengt tatt det jeg er betalt for å gjøre, sier Tommy Høiland til RA etter kampslutt.

Først scoret han selv etter 20 minutter. Han var våken i boksen og satte ballen forbi Jerv-keeper Øysten Øvretveit etter at et frispark ble lagt på bakre stolpe og slått inn i femmeteren. Senere i omgangen spilte han fri både Jonas Brune Aune og Mathias Bringaker til store sjanser som ikke ble omsatt i mål. Det var generelt en førsteomgang hvor hjemmelaget sto for sjansene, og hvor Høiland ofte var involvert. Jerv skapte lite, med unntak av et tverrliggerskudd etter 28 minutter.

Andreomgang var lenge sjansefattig og oppstykket, før Sandnes Ulf igjen startet å skape sjanser etter 65 spilte minutter. Fem minutter senere sto det 2–0 etter at Høiland chippet fri Alexander Stølås i boksen, og venstrebacken scoret sitt første for Sandnes Ulf med et knallhardt skudd ned i venstre hjørnet.

Til slutt ville Høiland stått igjen med fire assist og en scoring dersom lagkameratene hadde hatt en enda bedre dag foran mål. Da høster det lovord fra trener Bjarne Berntsen.

– Han viste hvorfor vi hentet ham. Tommy er en veldig intelligent spiss, som er på rett plass til rett tid. Vi er glad for å ha ham i Sandnes og håper han gir oss mange mål denne sesongen.

Sandnes Ulf trener Bjarne Berntsen var fornøyd med sin nummer 10, Tommy Høiland, etter fredagens kamp.

Fortsatte i ny formasjon

Høiland kom til Sandnes Ulf i vinter etter å ha tilbrakt de siste fem sesongene i Viking. Han trives tilbake i gamleklubben og synes laget leverte en god kamp mot Jerv i det som var hans første fulle 90 minutter dette året.

– Vi møtte et godt lag, men holdt nullen og vant. Det var viktig å holde nullen, siden vi ikke hadde gjort det tidligere i sesongoppkjøringen. Nå må vi bygge videre på prestasjonen og ikke la det bli en hvilepute.

Trener Bjarne Berntsen var også fornøyd med kveldens kamp.

– Det var en solid kamp av oss. Vi skapte mange store sjanser og slapp nesten ikke Jerv til noen ting. Rett og slett en veldig god kamp.

Etter tirsdagens 4–3 seier over Vard Haugesund har de hatt søkelys på det defensive, og han gleder seg derfor ekstra over keeper Aslak Falck slapp å hente ballen ut av buret i kveldens kamp. I likhet med tirsdag, spilte de i en 3-5-2 formasjon. Ifølge Berntsen vil 3-5-2 og 4-4-2 være formasjonene de spiller denne sesongen.

– Vi ønsker å spille med to spisser med det mannskapet vi har nå. Om vi skal spille med tre eller fire bak, avhenger av hvem vi møter og hvor solide vi selv er.

Høiland har ikke spilt 3-5-2 tidligere, med unntak av en liten periode i Viking. Han spiller nå som en av to på topp, men en spisspartner har han ingenting imot.

– Det er kjekt å være to på topp, men jeg kan godt spille alene også. Jeg er fornøyd så lenge jeg får spille.

Målscorer Alexander Stølås (nummer 11) observerer en av kampens mange tøffe dueller.

– I god rute

12. mars braker sesongen løs på Øster Hus Arena, da Sandnes Ulf tar imot Start til fjerde runde av cupen. Før den tid skal de lyseblå spille tre treningskamper til. Med sesongstart like rundt hjørnet sitter ofte de hårete målene løst både fra spillere, trene og supportere. Men selv om Høiland er klar på at målpoeng gir selvtillit, ønsker han ikke å gå ut med hvor mange mål han satser på å score neste sesong. Han velger heller å fokusere på laget.

– Jeg vil bidra mest mulig til mål og assist, men det viktigste for min del er å bidra til at laget når sine målsettinger.

Han gleder seg til Start-kampen og mener det er slike kamper de trener for gjennom vinteren.

– Det fyres bra både i kamp og trening for tiden, så du merker at det begynner å nærme seg, sier Høiland.

Berntsen avslutter med en beskjed som kan roe nervene til de supportene som kjenner spenningen begynne å sitre inn mot sesongstart.

– Vi ligger bra an og har trent godt. Så vi er i rute.