Sport

Sportsåret 2021 i bilder

Året er snart omme, men bildene lever videre. 2021 har gitt oss alt fra nedstengte arenaer og fortvilelse til endeløs lykke og OL-gull her lokalt.

Det hele startet omtrent med en nedstengning av idretten i Norge. Oppgjøret mellom Vålerenga og Oilers 5. januar markerte slutten på kamper og stevner i landet for en lengre periode. Ikke før i april begynte man så smått å åpne opp igjen, med restriksjoner.

På sensommeren gikk det likevel definitivt mot lysere tider. Jakob Ingebrigtsen tok et sensasjonelt OL-gull på 1500 meter i august og i september ble norsk idrett igjen sluppet helt løs.

Viking rakk til slutt å innkassere sine velfortjente bronsemedaljer i desember før restriksjonene var tilbake.

Slik var sportsåret 2021 her lokalt:

Oilers

JANUAR: 2021 begynte med triumf for Oilers. 5. januar slo de erkerival VIF etter overtid og maskineriet var på gang. Det var dessverre siste kamp for sesongen. Flere av spillerne var smittet av korona – uten at de visste det. Hockeysesongen ble til slutt avlyst og vinner ble kåret på poengprosent.

Peder Kongshaug

FEBRUAR: Peder Kongshaug blir første Stavanger-mann til å gå VM på skøyter når han stiller på 5000 meter i Heerenveen 11. februar. Veteranen Marit Fjellanger Bøhm følger opp som den andre dagen etter. Merkedager for sporten her i distriktet.

Mari Hole Mohr og Pernille Feldmann

MARS: Det slås et skikkelig slag for sykkelsporten her i distriktet. Det internasjonalt sterke kvinnelaget Team Hitec Products, og herrene fra det Kristoff-deleide Coop-laget, slås sammen for å samkjøre kompetansen som er i UCI- og kontinentallagene. Team Coop – Hitec Products er et faktum. Her er Mari Hole Mohr og Pernille Feldmann.

Viking

APRIL: 25. april tar Viking imot Start på SR-Bank Arena. Fortsatt er det stengte dører. Kun de involverte i boblen rundt lagene får komme inn på arenaen. Dette er den andre treningskampen for sesongen og Eliteserien lykkes kort tid etter i å komme i gang.

Hege Holgersen Danielsen

MAI: Solas Hege Holgersen Danielsen i aksjon i NM-finalen i håndball for kvinner mellom Sola og Vipers i Stavanger idrettshall. Finalen har vært utsatt i nesten et halvår, men blir til slutt spilt med restriksjoner. Sola tapte 29-16, men det var aller første gang klubben kom til en finale.

Berit Kjøll

JUNI: Etter mange års ventetid har endelig velodromen på Sola tatt form og var klar for bruk. Idrettspresident Berit Kjøll kom på besøk 22. juni.

Steffen Landro

JULI: Han hadde snakketøyet i orden og skulle ta Sandnes Ulf inn i en ny æra. Det endte med sparken for Steffen Landro 14. juli. Her snakker han ut med RA. Inn fra sidelinjen kom senere Bjarne Berntsen og plassen i OBOS-ligaen ble reddet.

Jakob Ingebrigtsen

AUGUST: Jakob Ingebrigtsen og kjæresten Elisabeth Asserson på Stavanger lufthavn, Sola. Gullmedaljevinneren på 1500 meter fra OL i Tokyo hadde kommet hjem etter det som var en av de største triumfene i norsk idrettshistorie.

Dan Kissel og Tommy Taimi.

SEPTEMBER: 25. september 2021 åpnet Norge igjen etter pandemien. Dagen etter kunne endelig over 3000 mennesker i DNB se Dan Kissel og Tommy Taimi i duell. Oilers tapte forresten klassikeren mot VIF.

Even Østensen

OKTOBER: Det ble med en halv sesong i lokalfotballen i 2021, men for tidligere Viking-spiss Even Østensen og Staal endte det i triumf. Etter å ha prøvd i flere tiår rykket endelig Staal opp til 2. divisjon 30. oktober. Østensen hadde tre skudd i stengene og to mål foran fullsatte tribuner.

Dennis Sveum

NOVEMBER: Oilers-kaptein Dennis Sveum spilte sin seriekamp nummer 536 for Oilers og passerte Christian Dahl-Andersen. Det markerte han med scoring i 6-0-seieren over Grüner. Hyllesten fra publikum før kampen var på sin plass. En ekte legende.

Camilla Herrem

DESEMBER: 19. desember 2021 ble Camilla Herrem spilleren i verden med flest VM-triumfer. Hun har nå spilt 17 mesterskap på rappen for Norge. Her poserer veteranen fra Sola med VM-trofeet.






Mer fra Dagsavisen