Sport

Øker idrettspotten med én million: Sjekk hvor mye ditt idrettslag får i støtte

Posisjonen i Stavanger-politikken endrer i tildelingene for idretten i Stavanger og øker potten til idretten med én million kroner.

Stavanger — I forbindelse med torsdagens budsjettframleggelse i Stavanger vil idretten få én million mer enn i kommunedirektørens budsjett, får RA opplyst.

Driftsstøtten øker med 850.000 kroner, fra 3,8 millioner. En ny utregningsmodell gjør at støtten til medlemmer i alderen 6 til 25 år spisses. Det fører til økt støtte for alle utenom fem idrettslag.

– Med vårt forslag vil 15 idrettslag hver få over 20.000 kroner ekstra i året i driftsstøtte, og minst 98 av 103 idrettslag vil oppleve økt driftsstøtte basert på medlemstallene i 2020. Det kan gi midler til bedre oppfølging av både utøvere og de fantastiske frivillige ledere og trenere i klubbene, sier Arbeiderpartiets Øyvind Jacobsen.

For flertallskonstellasjonen har det vært viktig å gi direkte støtte til det enkelte idrettslaget. Det er der aktivitetene foregår og det er der medlemmene får hjelp og støtte, sier Bjarne Kvadsheim (Senterpartiet) leder i Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog i Stavanger.

De siste 150.000 kronene av millionen i idrettsøkningen vil gå til anleggstilskudd. Den potten vil komme idrettslagene med egne anlegg til gode.

Kvadsheim mener økningen er stor.

– Jeg har vært medlem i dette utvalget i veldig mange år og kan ikke huske at vi noen gang tidligere har økt støtten til idrettslagene med så mye, sier han.

Bjarne Kvadsheim

Blant de økonomisk skadelidende av forslaget er Stavanger Svømme Club. De er også idrettslaget som mottar mest i støtte fra kommunen.

– Noen svært få klubber får en liten svekkelse av støtte. Det er fordi disse har hatt veldig mange medlemmer i alderen 0–5 år som ikke lenger gir økonomisk tilskudd fra kommunen. Disse klubbene kommer likevel godt ut av den nye ordningen, fordi det er store klubber også i andre alderssegment. NFF sentralt opererer med støtte for utøvere 6–19 år. Vi har likevel valgt beholde støtte for gruppen 19–25 år, fordi det er en aldersgruppe som ofte krever store ressurser å følge opp, sier Øyvind Jacobsen (Ap).

Se hele oversikten her:







Mer fra Dagsavisen