Sport

Vil være først til å fylle opp etter pandemien

Når Sola tar i mot Fjellhammer i NM onsdag drømmer Camilla Herrem og co. om å være første lokale toppklubb til å fylle arenaen etter pandemien. De er ikke alene om å ha den ambisjonen.

– Vi skal prøve! Det blir i alle fall godt med folk. Kapasiteten i Åsenhallen er 1125. Allerede nå er 550–600 billetter solgte, sier markedssjef Siri Forgaard til RA.

Hun opplyser at det også skal stuntes de neste to dagene. Blant annet skal breddelagene i klubben mobiliseres og man henvender seg også til klubbene i distriktet med rabattert pris.

Selv om Fjellhammer spiller på nivå to er hun klar på at det er mulig. Skulle de ikke lykkes blir det uansett god kok.

– Det er rundt 600 seter med plastrygg her. Resten er trappesetene og ståplasser. Det blir god kok uansett, lover Forgaard.

Det gleder stjernespiller Camilla Herrem voldsomt. Hun er et eneste stort glis etter gjenåpningen lørdag.

– Jeg ble enormt glad da nyheten kom. Det er noe med å spille for mange folk. Det gir en helt annen energi. Jeg er en person med mye følelser. Stemningen i hallen, lyden av jubel. Det er noe ganske annet enn å spille for 20 personer, sier en oppspilt Herrem til RA.

At motstanderen er en som bør slås av fjorårets tapende cupfinalist har mindre å si.

– Det er selvsagt en kamp vi skal vinne. Samtidig har jeg spilt en del utfordrende cupkamper i mitt liv. Slipper vi oss ned på 60–70 prosent blir det alltid jevnere enn man håper. Det viktigste er å gå ut med et smell. Vi må få satt forsvaret og løpt litt, sier hun.

Superlørdag

Lykkes ikke Sola med å fylle Åsenhallen onsdag står både Oilers, Viking og Sandnes Ulf klare med nøyaktig samme tanke.

Oilers klarte det ikke mot VIF. 3100 tilskuere var fasiten i DNB Arena, men fristen var også meget kort til lørdagens oppgjør i Fjordkraft-ligaen. Det var den også for Sandnes Ulf som tok i mot Stjørdals/Blink lørdag.

Samtidig jobber terminlisten mot dem som skal spille kamper kommende lørdag. Sandnes Ulf-Bryne spilles 15.00, Oilers-Ringerike 16.00 og Viking-Sandefjord 18.00.

De som kanskje har den beste sjansen er Sandnes Ulf som barker sammen med Bryne i derby.

– Vi vil gjøre et forsøk på å fylle helt opp og tar aktive grep for å skape interesse både blant mannen i gata og i mediene denne uken, sier kommersiell leder Øystein Elvestad.

Øystein Elvestad

Øster Hus Arena har 6048 plasser. Alt nå er det solgt over 2000 billetter – om en inkluderer 1300 sesongkort – og bestillingene detter inn.

I DNB Arena er også daglig leder Terje Haukali klar for å prøve igjen – etter at det ble noe kort frist til VIF-kampen lørdag. Oilers har nå solgt mellom 2300 og 2400 sesongkort og drar seg mot det som er det normale – et tapp mellom 2600 og 2700.

– Vi skal også mobilisere til kampen mot Ringerike. Samtidig hadde vi nok bedt om å endre kamptidspunkt om vi hadde sjansen. Dette er ikke optimalt for noen av klubbene, men vi tenkte ikke på det før nå. Nå kan vi ikke annet enn å prøve. Husk at det går an å kombinere Oilers med Viking-kampen, sier Haukali.

Viking byr på fest

Med kapasitet på over 16.000 er nok SR-Bank Arena vanskeligst å selge ut når de tar imot Sandefjord. Markedssjef Kjartan Salvesen innsett at det blir vanskelig, men vil likevel skape en opplevelse med et lag som presterer for å markere åpningen. Han lover en skikkelig fest.

– Så håper vi alle som er med på superlørdag møtes for å avslutte her i regionens storstue, sier Salvesen – og fortsetter:

– Vi har lyst til å fylle så mange seter som mulig. Det er vårt mål. Spesielt fint er dette for familiene. Barn og unge kan igjen senke skuldrene og gå på kamp uten krav til testing.

Viking selger i anledning barnebilletter til 50 kroner.

Klubben har totalt solgt et sted mellom 4500 og 5000 sesongkort – alt inkludert.

– Mange av dem som hoppet av i vår har nå hoppet på tilbudet om halvårskort. Det viser at vi betyr mye.

– Hvor mange tilskuere er realistisk lørdag?

– Vi setter ikke noe tall, men er bare glade for å være ferdige med pandemien, avslutter Salvesen.





Mer fra Dagsavisen