Sport

Tok NM-gull i gateritt på hjemmebane

Det ble nytt NM-gull til Tord Gudmestad og Team Coop Sykkel i NM Gateritt på hjemmebane på Forus i Sandnes fredag kveld.

Tord Gudmestad vant NM-gull i gateritt i Sandnes fredag kveld. Her under sykkel-NM i Evje.

Det opplyser Team Coop Sykkel i en pressemelding.

Herrer Elite var siste klassen ut for dagen, og av omtrent 60 ryttere til start, stilte Team Coop med fem ryttere. Tord Gudmestad, Tore André Aase Vabø, Olav Hjemsæter, Embret Svestad-Bårdseng og André Drege syklet rundløypen på Forus i 40 minutter + tre runder, før vinneren ble kåret.

Tord Gudmestad stakk av med seieren, og fredagens NM-gull føyer seg inn i rekken som det andre gullet for året for Gudmestad, etter U23 NM, og hans 5. UCI seier i 2021.

– Laget kjørte som planlagt i dag, Olav ga meg et opptrekk etter boka, og Vabø vant spurten i feltet bak, så jeg tror ikke vi kunne ønsket oss så mye mer i dag, sier Gudmestad til Team Coop Sykkel.

– Planen var at vi skulle kjøre et hardt og offensivt ritt i dag, noe vi valgte å gjøre fra start. Feltet strakk seg bra, vi fikk angrepet flere ganger hvor vi ved ulike anledninger kom oss avgårde i mindre grupper, samtidig som vi kjørte kontrollert bak, legger Hjemsæter til.

Gudmestad kjente ikke så mye på presset før start.

– Det er veldig kjekt når laget kjører så godt sammen og innfrir i ei løype som vi kjenner så godt (ref. Veidekke Cup). Målet var å gå ut, ha det gøy og kose oss, men selvfølgelig med mål om å ta seieren i kveld og revansjere sølvet fra fjoråret, sier Gudmestad.