Sport

Stavanger-mannen Are Strandli kan avslutte med OL-gull

For ett år siden var Are Strandli (32) klar for å bli journalist på fulltid etter roerkarrieren. Nå handler alt om å avslutte med stil.

Stavanger / Oslo — Om alt går etter planen kan Stavanger-karen Are Strandli avslutte karrieren med OL-gull 28. juli. Det er ett år etter han egentlig skulle legge årene på hyllen og bli journalist på fulltid i Finansavisen.

32-åringen var tydelig før OL i 2020 på at det ble hans aller siste konkurranse. Karriereplanen var klar, men koronapandemien førte til utsettelse av Tokyo-OL. Etter en tid i tenkeboksen kom han ut og bestemte seg for å fullføre løpet han hadde startet på sammen med sin faste makker, Kristoffer Brun. Bronsen fra Rio-OL i dobbeltsculler lettvekt håper de å toppe med gull.

– Er du klar for siste regatta?

– Jeg begynner å bli veldig klar nå. Tiden går fort, og det er ikke lenge igjen. Jeg føler at pilene peker i riktig retning. Det ser bedre ut enn på noen år. For øyeblikket er jeg veldig optimistisk, sier Strandli til RA.

Han kommer rett fra treningsleir i Italia. Der var han og makkeren i to uker, og Strandli er fornøyd med treningsarbeidet som ble gjort der. Nå har de to treningsuker hjemme før reisen til Tokyo.

– Vi skal øke syretoleransen litt og gjøre oss klare. Vi drar til Tokyo 14. juli og får ti dager der før det braker løs. Der blir det akklimatisering, og må skape overskudd. Vi gjør det vi kan for å være best mulig forberedt.

Strandli går for gull i OL

– Blir karrieren avsluttet med OL-gull?

– Det er absolutt målet. Vi har noen tøffe konkurrenter fra Irland, som ga oss grisebank i Luzern. Sånn som sesongen til oss norske roere utvikler seg vanligvis, og siden Kristoffer og jeg har hatt ulike innfallsvinkler til sesongen, vet jeg vi har mye å gå på, sier Stavanger-karen.

– Hvordan har det siste året vært, med pandemi og OL-utsettelse?

– Spesielt er bare fornavnet, det er det ingen tvil om. Det har vært et år preget av både hat og glede, sier Strandli.

Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli vant A-finalen i lettvekt dobbeltsculler i verdenscupen i roing i Italia søndag. Foto: Balint Czucz / Norges Roforbund / NTB

– Hva har du hatet?

– Jeg tok en liten pause, som jeg kjente var nødvendig for å bli klar for en ny runde. Jeg hadde ikke sett det komme på forhånd. Jeg måtte trene meg opp for å komme på et godt nok nivå igjen. Toppidrett krever mye. Det har kanskje krevd litt ekstra det siste året, for min del. For å mobilisere det som må til. Samtidig har det vært veldig gøy å gjøre ting som har blitt bedre i år enn før. Jeg synes jo det er gøy å ro fort sammen med Kristoffer. Det har føltes riktig hele veien å fullføre prosjektet vårt med OL, men det har vært krevende.

Sterke konkurrenter

6. juni ble det seier i verdenscupen for Strandli og Brun. Det var hans aller siste verdenscup som utøver.

– Vi rodde ikke på vårt beste. Det var mer vilje og stahet som gjorde at vi vant der. Med god teknisk roing har vi potensial for å ro fortere. Verdenscupen viste godt fysisk nivå og robusthet. Vi kan spisse formen, og hele laget kommer seg sakte, men sikkert i form framover, sier roeren.

Det er likevel én sterk konkurrent Stavanger-mannen ser at må beseires. Den irske duoen er sterk.

– Vi har ikke knust dem ennå, så det er en tøff nøtt å knekke i OL. Jeg har veldig tro på at vi skal løfte nivået vårt, så får vi se hva vi kan skvise ut av sitronen den neste måneden, sier Are Strandli optimistisk.

Mer fra Dagsavisen