Sport

Syklistenes storstue er klar – nå er det svømmernes tur

Tirsdag ble idrettspresident Berit Kjøll vist rundt i Sola Arena. Nå kan et 50-metersbasseng bli det neste store prosjektet i Rogaland.

Stavanger — Arenaen på Sola inneholder den første innendørs sykkelvelodromen i Norge, i tillegg til turnavdeling og flerbruksareal i midten. Etter flere forsinkelser er Kjøll glad for at arenaen endelig er ferdig.

– Det er veldig motiverende å få komme inn og se dette anlegget. Jeg er veldig imponert, sier Berit Kjøll til RA.

Nå har altså banesyklistene i Rogaland fått sin egen storstue. Hvem som er de neste i køen har presidenten klare meninger om.

– Jeg har ikke vært her så lenge, men jeg har allerede hørt snakk om et nytt 50-metersbasseng fire ganger på denne lille runden. Så er det opp til de lokale hva de ønsker å sette i gang nå. De har nok en ønskeliste med forskjellige ting de ønsker å prioritere, sier hun.

Investorbesøk om kort tid

Daglig leder i Rogaland Idrettskrets, Rune Røksund, står og nikker samtidig som Kjøll forteller. Han er tydelig på at regionen trenger et skikkelig tilbud til svømmerne.

– Vi jobber på spreng med prosjekt 50-metersbasseng. Vi trenger virkelig et større basseng til svømmerne, og allerede neste uke kommer det noen investorer fra Oslo. Planen per i dag er å bygge en kombinasjon, som også vil kunne brukes av folk som ikke driver med svømming. Altså et kommersielt badeanlegg, som også skal inneholde et 50-metersbasseng, sier Røksund.

Kamp mellom kommunene

Sola kommune skal for en tid tilbake ha lagt fram et forslag til Randaberg, Sandnes og Stavanger. Der ønsket de å bygge 50-metersbassenget like ved den nye velodromen, som ligger nærme idrettsanleggene på Sola. Sandnes og Stavanger gikk mot planen, og dermed ble det ikke noe av bassenget. Det er liten tvil om at kommunene ønsker å tilby innbyggerne et stort basseng, men nå er det lokasjonen det diskuteres om.

– For rundt tre år siden hadde Sandnes en plan om å bygge et basseng på en tomt på Forus. Sandnes, Sola og Stavanger eide den tomten sammen, og Arthur Buchardt ville være med å bygge det. Den gangen var det Stavanger som trakk seg. Det er litt kamp om å få være vertskommune for dette prosjektet nå, erkjenner kretslederen.

Kjøll er positiv

Idrettspresident Kjøll håper bassenget dukker opp om ikke lenge, uavhengig av hvilken side av kommunegrensene det ender på.

– Jeg er positiv til alt som får flere folk ut i aktivitet, og som bidrar til mer idrettsglede. Jeg synes planene om 50-metersbasseng høres veldig bra ut, slår hun fast.





Mer fra Dagsavisen