Sport

Dette vil Elisabeth Faret slåss for i NIF

Stavangers Elisabeth Faret går for gjenvalg etter to år i styret til Norges Idrettsforbund. De årene gikk ikke helt som planlagt.

Stavanger — Mandag kom innstillingen til nytt idrettsstyre i Norge, og der sto Elisabeth Faret fra Stavanger Hockey oppført på gjenvalg. Etter to år i NIF-toppen ønsket valgkomiteen å beholde henne for de kommende årene. Selv mener Faret det ikke har vært en helt vanlig valgperiode.

– Det har handlet om korona, korona og korona. Det har vært tiltakspakker, gjenåpning og stenging. Det har også handlet en del om rasisme og kjønnsdebatt. Jeg har ledet arbeidet med kjønnsbalanse. Det har vært lite idrett, men det har kanskje vært bra for idretten å ta tak i verdispørsmålene. Vi er såpass mange medlemmer i norsk idrett at det er bra vi tar tak i det. Det har vært positivt, sier hun til RA – og legger til:

– Anlegg har det ikke vært diskutert i det hele tatt, og det er jo derfor jeg ble med. Jeg har arrangert mange arrangementer, og er redd for hvordan vi skal få de frivillige tilbake.

Idrettsanlegg

– Hvorfor vil du fortsette i idrettsstyret?

– Det har vært to år med koronapandemien. Det første året ble vi kjent, så kom korona. Vi har ikke fått gjort noe med anlegg, som er roten til alt godt, sier Faret.

Det er ingen tvil om at anlegg er viktig for Faret. Hun bruker et lokalt eksempel for å få fram viktigheten:

– Vi hadde ikke hatt den jentesatsingen som vi ser i ishockeyen i Stavanger om vi ikke hadde hatt anlegg til det.

Elisabeth Faret høyde

Utfordringer etter korona

Hun ser samtidig på utfordringene som kommer. Faret har tidligere arrangert blant annet ishockey-VM for kvinner og Norway Chess. Da kreves det mange frivillige i sving for å få arrangementene til å gå i hop. Det tror hun kan bli enda vanskeligere nå som folk har fått nye vaner og mer fritid enn normalt. Hun tror utøverne kommer raskt tilbake, men frykter for de frivillige.

– Ettervirkningene av koronapandemien blir en stor del av oppgavene våre framover, sier Faret.

Det som trakk henne til de første idrettsvervene var familiens ishockeyinteresse. I 20 år har hun hatt verv, som startet med ishockeyen i Stavanger. Der har hun vært en sentral skikkelse i flere år, før hun senere engasjerte seg i idrettskretsen, Norges Ishockeyforbund og de to siste årene som en del av styret i NIF.

– Det er en livsstil. Mannen min og guttene våre har alltid spilt ishockey, jeg måtte jo også gjøre noe. Jeg kan ikke bare stå på sidelinjen, sier hun engasjert.

Engasjementet i idretten kommer ved siden av jobben som administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Stavanger. Hun føler jobben og vervet gir hverandre ting som er relevant begge steder.

– Vi er veldig like i organisasjonen. Jeg får påfyll inn i jobben min, sier Faret.

Innstillingen:

Presidentskap: Berit Kjøll (president), Bærum Rideklubb (valgt for fire år i 2019), Vibecke Sørensen (1. visepresident), Oslo IL (valgt for fire år i 2019), Gullord (2. visepresident), Nydalens Skiklub.

Styremedlemmer: Zaineb Al-Samarai, Holmlia Sportsklubb (valgt for fire år i 2019), Sebastian Henriksen, Kvaløya Sportsklubb (valgt for fire år i 2019), Astrid Strandbu, Tromsø IL (valgt for fire år i 2019), Ole Rogstad Jørstad, Sportsklubben Nessegutten, Elisabeth Faret, Ishockeyklubben Stavanger, Erik Unaas, Indre Østfold O-lag, Bekkevold, Fossum IF Skien og Rott, Kalandseid IL

Idrettstinget, som velger styret, avholdes 28.–30. mai.



Mer fra Dagsavisen