Sport

Strandli vant C-finalen - har planen klar til OL

Stavanger-roeren Are Strandli og hans makker Kristoffer Brun sikret seg finaleseier i EMs C-finale med tiden 6.30,55. Nå skal kiloene av for å jakte OL-gull i lettvektklassen.

Stavanger / Varese — Under helgens EM i roing konkurrerte Are Strandli og Kristoffer Brun i åpen klasse. De er ikke mange kilo fra vektmålet som gir Strandli muligheten å konkurrere om OL-gull i sommer.

– Vi er rundt fem kilo unna hver. Vi er halvveis fra vintervekt til sommervekt. Alt dette gjør vi jo som et ledd i en plan om å være best mulig forberedt til sommer-OL. Det er nok mange som er tidligere i form. Vi tør å vente, derfor fikk vi noe bank utover helgen, sier Strandli til RA etter søndagens C-finale.

Skal være i toppen

Formtoppen skal først være der når Tokyo-OL åpnes 23. juli. Det blir Strandlis siste dans. Under Rio-OL tok 32-åringen bronsemedalje sammen med Kristoffer Brun i dobbeltsculler lettvekt, tre år etter VM-gullet i øvelse.

Det skal vi bare takle bedre enn alle andre.

—  Are Strandli om usikkerheten fram til OL

Selv om de ikke havnet innenfor topp ti i årets EM, riktignok i en annen vektklasse, endrer det ikke på ambisjonene for OL. Den norske duoen vant både semifinaleheatet og finalen. Strandli mener prestasjonene ble bedre gjennom helgen og kaller det en kjempestigning.

– Det var vanskelig å vite hva vi skulle forvente egentlig. For det første er det lenge siden vi har rodd, og det er ekstremt tidlig i sesongen for oss nordmenn. De første løpene på fredag var et sjokkerende møte med regatta igjen. Vi er vant til å være i toppen og kjempe, det er jo der vi skal være, sier Strandli – og legger til:

– Det er en bekreftelse på at vi har et godt grunnivå inne.

Hjem til karantene

Nå skal de hjem til Norge fra den italienske byene Varese. Hjemme venter det karantene. Stavanger-karen, som til daglig er journalist i Finansavisen, velger å ikke la seg stresse med koronarestriksjonene. Han og makker Brun har bestemt seg for å bruke usikkerheten til sin fordel.

– Det er litt utfordrende med karantenebestemmelsene. Nå må vi hjem i karantene sju til ti dager. Allerede om to uker er det verdenscup, så er det vel samme opplegget igjen. Vi må nok ta høyde for endringer. Vi har et veldig avslappet forhold til det, så får vi være tilpasningsdyktige. Det kommer til å skje uforutsette ting og endringer som spiller inn. Det skal vi bare takle bedre enn alle andre, slår Strandli fast.


Mer fra Dagsavisen