Sport

Klarer Oilers Esport å stoppe Apeks’ seiersrekke?

De siste fem årene er det Oslolaget Apeks som har gått av med seieren i Telialigaens sluttspill. Det kan Oilers Esport nå gjøre noe med.

Om bare noen uker er det duket for sluttspill i Counter Strike: Global offensive, hvor de fire beste lagene fra seriespillet møter hverandre.

Topp fire i seriespillet endte opp slik:

LagVunnetUavgjortTapPoeng
Apeks63021
Oilers esport62120
777 esports54019
Nordavind dnb talent34213

Oilers endte på en 2. plass i seriespillet, men har fortsatt mulighet for seier i sluttspillet. Oilers-spiller Håvard «Kfreq» Ytreland skulle gjerne hatt en førsteplass på tabellen, men er fornøyd med en 2. plass også.

– Vi er fornøyde, vi er sikret sluttspillet og det er det viktigste, selv om det også er forventet av oss. Nå vil vi vise at vi har noe å kjempe for der, sier Kfreq som er kallenavnet hans i e-sportsmiljøet.

23. april skal Oilers Esport møte bergenslaget 777 Esports i et vestlandsoppgjør om muligheten til å få spille i finalen dagen etter. I tabellen er det tydelig at topplagene ligger jevnt, hvor Oilers kun er ett poeng bak Apeks, og ett poeng foran 777 Esports.

– Det kommer til å bli en slåsskamp om finaleplassen. Vi har spilt mot 777 Esports flere ganger, og de har både slått oss, og vi har slått dem. Nå blir det viktig å være fokuserte, så tror jeg vi kan vinne hele greia, legger Ytreland til.

Komplett lag

Oilers er et ferskt e-sportslag, og dette blir deres andre sesong i Telialigaen. Forrige sesong, som da var deres første endte også opp i sluttspillet. Da tapte de 2–0 mot Apeks, nå kan de få muligheten til å få sin revansje.

– Vi har nylig fått inn en dansk trener som skal hjelpe oss nå fram mot sluttspillet. Han har kommet med nye innspill og perspektiver, så jeg tror vi er et mer komplett lag nå.

Videre er planen å fortsette treningen fram mot det kommende sluttspillet.

– Nå har vi nylig begynt trening igjen etter en påskeferie alle trengte, så nå kommer vi nok til å ha treninger nesten hver dag framover, for å få fikset på småfeil i spillet.

Håvard "Kfreq" Ytreland har tro på at Oilers kan ta gull i sluttspillet.

Om Oilers klarer å dra i land seieren i sluttspillet, bryter de Apeks seiersrekke på fem gull på rad.

– Det hadde vært deilig, og jeg tror det er et mål for alle på laget å få til et mesterskap og få tatt dem av tronen.

Utenom å vinne sluttspillet har laget også et mål om å satse internasjonalt.

– Vi vil sikte høyere, og prøve å spille mot toppen internasjonalt, ikke bare i Norge.

Slik spilles sluttspillet

Apeks – Nordavind DNB Talent: 23. april kl. 16:00

Oilers Esport – 777 Esports: 23. april kl. 19:00

Finalen: 24. april kl. 18: 00

Alle lagene som er med i sluttspillet får en pengepremie ut ifra hvilken plass de kommer på. Laget som stikker av med seieren får også med seg 86.000 kroner, mens andreplassen får 50 000. De to lagene som ryker ut i semifinalen får likevel med seg 17.000 hver.




Mer fra Dagsavisen