Sport

– Vil smerte å se Bjarne Berntsen i Brann-drakt

Det går kaldt ned over ryggen til leder Roar Åkerlund i Vikinghordene når han ser for seg et scenario med Bjarne Berntsen som Brann-sjef.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

– Selvsagt gjør det det. Han er stemplet som en legende i Stavanger og Viking, sier Åkerlund til RA.

Før helgen avslørte BA at Berntsen var et av de mest aktuelle navnene som ble diskutert i Brann-ledelsen for å overta som sportsdirektør etter Rune Soltvedt.

Klubben er i gang med kartleggingsfasen for å finne en ny sportssjef og Berntsen skal ha langt flere plusser ved sitt navn enn mange andre. Han er også veldig tilgjengelig som arbeidsledig.

LES OGSÅ: Berntsen skal være Brann-kandidat

Ikke hørt fra Brann

To andre hete kandidater skal være Svante Samuelsson og Lise Klaveness. Samtidig vil det neppe skje noe mer her før medlemmene har fått sagt sitt på årsmøtet i klubben 8. mars.

Berntsen har samtidig en prosess gående med Sandnes Ulf om å gå inn som konsulent. Her ligger Østerhus-brødrene bak med tilbud om å finansiere en stilling.

Leder Roar Åkerlund i Vikinghordene får vondt i magen av å se for seg Bjarne Berntsen i rød Brann-overall. Foto: Viking FK

Selv hadde Berntsen ikke hørt noe fra klubben fredag. På spørsmål om det er en jobb han er interessert i svarer Berntsen:

– Dette blir bare spekulasjoner, og det ønsker jeg ikke å bidra til, sa han til avisen.

Han sier også til avisen at han fortsatt vurderer hva framtiden skal bringe av jobbing.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå. Det kan bli mer fotball, og jeg kan gå for noe annet, sier Berntsen.

– Har seg selv å takke

Roar Åkerlund håper Berntsen ikke vurderer det og heller vurderer en litt roligere hverdag med en gradvis nedtrapping mot pensjonsalderen. Åkerlund tror det vil være langt lettere å svelge for de fleste Viking-supportere om 64-åringen involverer seg i Ulf – som tross alt holder til i hans hjemby Sandnes og er en kort spasertur unna.

– Det vil smerte like mye som om spillere fra Viking går til Brann. Så er det ikke overraskende om en storklubb er interessert i Bjarne.

Åkerlund er også tindrende klar på at Viking uansett har seg selv å takke om Berntsen skulle ende i rødt.

– Vi må erkjenne at om dette skulle skje så er det ikke Bjarne som svikter Viking. Det er Viking som har sviktet ham. Så håper jeg samtidig ikke han vil gå til erkerivalen som et stikk.

Berntsen har vært ledig på markedet etter han hadde sin siste arbeidsdag i Viking 31. desember. Han inngikk en sluttavtale med klubben etter han ikke ble enig med AS-styrets leder, Thor Steinar Sandvik, om avtalelengden som sportsdirektør. Intensjonen var at Berntsen skulle over fra trenerrollen til en fulltidsjobb som sportslig ansvarlig hos de mørkeblå, men de kom ikke til enighet om betingelsene.

Kaoset etter det førte til at Sandvik trakk seg som styreleder i Viking.

Nyeste fra Dagsavisen.no: