Sport

Hordene-sjefen tviler på om «Felt O» vil bli å se på kamp i 2021

Vikinghordene kommer til å fortsette sin linje med å styre unna Vikings hjemmekamper til alle kan få innpass.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hordene bestemte seg i fjor på at de ikke ønsket å komme på stadion før det var åpnet for at hele det såkalte Felt O fikk slippe inn.

Det skjedde først i kampen mot Molde høsten 2020. Da ble koronarestriksjonene etterhvert noe lettet på og 600 tilskuere fikk slippe inn. Hordene var til stede på en del av kampene mot slutten av sesongen. Da fikk de blant annet donert plasser fra sponsorer og sesongkortholdere.

LES OGSÅ: Berntsen skal være Brann-aktuell

Klubben selv hadde også et sterkt ønske om å få dem tilbake.

Nå går de tilbake til alle for én prinsippet – med en smittesituasjon hvor mange tilskuere neppe er et stort tema på en stund uansett.

– Jeg håper det blir kamper med tilskuere i år, men for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball er det å få startet serien til oppsatt tid som nå er det viktige. Publikum nevnes ikke foreløpig i stor grad, sier Åkerlund – og fortsetter:

– Om gjengen på Felt O vil bli å se på stadion i år er jeg usikker på. Vi fikk noen kamper på slutten i fjor, men da kom det også noe kritikk ettersom andre ikke fikk gå. Vi skal ikke trø over lik for å få gå på kamp. Dette er ikke offisielt diskutert, men jeg er ganske sikker på at vi vil opprettholde alle eller ingen-holdningen vi besluttet i fjor. De med vanlige sesongkort skal ha samme muligheter som alle andre.

LES OGSÅ: Tripic sa nei til annen tyrkisk klubb

Seriestart er fortsatt satt opp til andre påskedag, men det spøker definitivt for denne datoen. Høyst sannsynlig vil seriespillet bli utsatt også i år. Vaksineringen har ikke kommet langt nok og situasjonen rundt smittetall og mutasjoner er for usikker. Toppidretten i Norge har vært stengt ned igjen siden januar.

Når ting begynner å bedre seg vil fort tilskuere bli et tema. Da håper Åkerlund, som også sitter i styret hos Norsk Supporterallianse (NSA) at man kan starte en gradvis normaliseringsprosess.

– Det er blant annet utarbeidet et protokoll på smittevern som går på bruk av prosenter av kapasiteten på stadion, påpeker han.

Mer fra Dagsavisen