Sport

Berntsen ikke inn i større Ulf-rolle: – Jeg ser fortsatt etter jobb

Mandag ble det kjent at Bjarne Berntsen (64) skal bli lokalfotballekspert for Aftenbladet. Samtidig er han fortsatt på jobbjakt etter at samtalene med Sandnes Ulf nå har blitt lagt døde.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den tidligere Viking-treneren holder de fleste andre dører åpne.

– Rollen jeg skal ha i Aftenbladet er et oppdragsengasjement via eget selskap. Det er ikke snakk om noen ordinær ansettelse. Det blir litt som Ingve Bøe med bloggen, sier Berntsen til RA.

Han forteller at han holder mulighetene åpne om noe interessant skulle dukke opp. Han er fortsatt på kikk etter en «hovedjobb». Om det blir ett sted, eller flere mindre jobber eller oppdrag via eget selskap, vet han ikke. Muligheten for å gjøre det slik er absolutt til stede.

– Blir du å finne som foredragsholder rundt omkring nå da?

– Jeg er ikke noen selgertype og kan ikke så godt den biten. Samtidig er i det minste muligheten der om noen skulle spørre.

LES OGSÅ: Østerhus-brødrene vil kuppe Berntsen

Ikke større Ulf-rolle

Det som nå er avklart er at det ikke blir noen større rolle hos Sandnes Ulf. Han har, som RA tidligere har skrevet om, lenge vært i dialog med Ulf om å gå inn i en konsulentrolle. Østerhus-brødrene hadde i utgangspunktet sagt seg villige til å ta kostnadene.

– Nå har jeg sagt nei til et større engasjement hos Ulf og Østerhus-brødrene har trukket tilbudet tilbake. Så har jeg samtidig sagt at jeg kan være åpen for et mindre engasjement. Det kan være snakk om å sitte i et utvalg, eller noe i den banen, sier Berntsen.

Han innrømmer at det nok også ble for tidlig å gå til Sandnes Ulf nå.

– Det ble litt for nært etter tre år i Viking. Det er ikke bare å hoppe.

Toppjobb må trigge

De siste dagene har han også blitt satt i forbindelse med den ledige jobben som sportssjef i Brann etter Rune Soltvedt.

Ifølge BA skal han være en av de tre mest aktuelle kandidatene i de interne diskusjonene blant klubbledelsen.

Samtidig vil det neppe skje noe konkret rundt dette før Brann har årsmøte 8. mars. Her må medlemmene på banen.

Berntsen er tydelig på at han ikke har pratet med Brann.

– Dette er bare spekulasjoner.

Samtidig erkjenner han at han ikke har lukket døren for en større rolle i fotballen. For eksempel en toppjobb som sportsdirektør en plass. Skal det skje må det klaffe og trigge.

– Det kan være aktuelt og jeg vil ikke utelukke noe. Samtidig skal det være veldig interessant for å bli aktuelt, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Supportersjefen håper han slipper å se Berntsen i rødt

Mer fra Dagsavisen