Sport

Slik har du aldri sett Sola-spillerne tidligere

Kamppausen i toppidretten har ført til nye idretter for Sola Håndballs A-lag. Denne uken har trener Steffen Stormo Stegavik hatt med seg spillerne på forskjellige konkurranser.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fram til Rema 1000-ligaen ble satt på koronapause var det en eventyrlig sesong for Sola. Fra forrige sesongs kvalikplass er kontrasten stor til laget som nå ligger på tredjeplass og venter på å få spilt klubbens første NM-finale. Den er foreløpig planlagt i mai. Nå har spillerne gjort seg klar til kamp tre ganger uten å få starte. Det gjorde at Steffen Stormo Stegavik valgte å ta grep før denne uken.

– Hadde jeg vært spiller selv hadde jeg blitt lei av alle utsettelsene. Derfor tok vi en timeout fra håndballen én uke og gjør heller konkurranser i andre idretter. Vi kan ikke se oss blinde på å bare gjøre håndball. Nå får vi brukt andre muskler, og det gir en allsidighet. Det er en perfekt mulighet. Det er egentlig noe vi gjør mellom sesongene, men jeg følte vi trengte det når det ble ny utsettelse, sier Stegavik til RA.

LES OGSÅ: Hun er oppvokst med fredagspizza med laget til broren

Curling er blant idrettene Sola har holdt på med denne uken. Foto: Sola HK

Mangfold av idretter

Sola-spillerne har gjennom uken konkurrert i curling, volleyball, ishockey, badminton, Quest Rooms og ishockey, før de lørdag avslutter den interne konkurransen med en turnøkt i nabohallen Fjogstad-Hus Turnarena på Sola og en middag med litt aktiviteter.

– Hvorfor gjør dere disse aktivitetene?

– Det er å få muligheten til å vinne og tape. Vi har spilt nok internkamper i håndball, og hadde behov for en ny arena for å utfordre oss, sier Sola-treneren.

Han tror også det bidrar til å styrke samholdet i laget.

– Jeg tror alle kommer med enda større innsats når vi starter med håndballtreninger neste uke. Tre ganger har vi hatt oppkjøring til kamp, og alle gangene har det blitt utsatt. Skal vi begynne på nytt, i det samme sporet? Vi må bryte opp litt. Jeg skjønner jo det er vanskelig, for det hadde jeg synes det var om jeg spilte ennå. Vi er jo konkurransemennesker hele gjengen, sier Stegavik, som selv la håndballkarrieren på hyllen forrige sommer.

Sola på isen. Foto: Sola HK

Medaljekamp

– Hvordan påvirkes dere av usikkerheten om når dere får spille kamper igjen?

– Jeg føler vi takler det bra. Vi vil jo spille kamper, og hvis planen som blir lagt fram i løpet av nærmeste framtid blir gjennomført har vi noe å spille for. Vårt lag er kanskje ikke det mest skadelidende. Vi har en cupfinale å se fram mot, som forhåpentligvis skal spilles, sier Stegavik.

Gultrøyene på Sola er faktisk kun én seier unna å sikre bronsemedalje i serien, om det blir halv serie som gjelder. Det er det mye som tyder på, slik det vil bli tid til sluttspill før sesongen er over.

LES OGSÅ: Sola hentet Ronny Deilas datter

Mer fra Dagsavisen