Sport

30 prosent hardere for Sandnes Ulf enn fjorårets tøffeste økt

Grunnlaget for 2021-sesongen legges for Sandnes Ulf i disse dager. Restriksjonene hindrer dem i treningskamper, men formen skal det ikke stå på.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro ble overrasket da han så på analysen etter onsdagens trening på Øster Hus Arena. Ifølge strilen var den 30 prosent hardere for spillerne enn det fjorårets mest slitsomme økt var.

– Det sier litt om hvor vi står, og gir oss en fysisk fordel, sier en fornøyd Landro til RA.

Han føler laget er bedre rystet foran sin andre sesong som trener for Sandnes Ulf.

På skadelisten til de lyseblå finner man blant annet Magnus Retsius Grødem, som sammen med Kent Håvard Eriksen var toppscorer i fjor. Han jobber med å bli klar til seriestart etter en overtråkk i ankelen. Kevin Jablinski, Matteo Vallotto, Sander Ringberg og Ingvald Halgunset blir sannsynligvis ikke med når serien sparkes i gang i starten av april, men melder seg på i kampen om spilletid i starten av sesongen. De to sistnevnte har tatt hver sine operasjoner og driver rehabilitering etter det. Christian Landu Landu fikk seg en slagskade på trening og er ikke helt klar ennå.

LES OGSÅ: Slik skal Bringaker etablere seg

Kampform

Laget får heller ikke starte med treningskamper ennå, i likhet med de fleste andre i toppidretten. Forrige fredag skulle årets første treningskamp vært spilt, mot FK Haugesund. Den ble avlyst tre timer før kampstart etter at regjeringen videreførte kamppausen i toppidretten. Summen av alle skadene gjør at Ulf ikke har samme anledning som andre lag til å spille internkamp med elleve mot elleve.

– Når tror du dere er i kampform?

– Det er vi i allerede nå, men vi må tilpasse oss å spille på full bane med fullt lag, sier Landro.

For å få inn de taktiske elementene, og ikke bare bli godt trent fysisk, har Sandnes Ulf i det siste delt opp laget etter posisjoner under treningene. Det gjør at de kan utføre taktisk trening sammen.

Skadeforebyggende

Forrige sesong var det også mange skader i oppkjøringen. Nå viser testresultatene at spillerne er bedre trent enn på det beste i fjor. Årsakene til skadene denne sesongen har så langt ikke vært overtrening.

– Heldigvis har vi fått luket bort muskelskadene, sier treneren.

Det har også vært et viktig element i spillerlogistikken før denne sesongen. Ifølge Landro har spillerne som er hentet til klubben vært tilgjengelige gjennom nærmest hele 2020-sesongen. Spillerne må tåle hans treningsregime, og det er stor motivasjon i å være godt trent blant spillerne.

– Vi skal ikke bare være i toppen på poeng i år, men også være absolutt best trent, sier Landro.

LES OGSÅ: Tre Ulf-juniorer tatt opp fra akademiet til A-laget

Mer fra Dagsavisen