Sport

Tore Christiansen håper å komme i gang med sesongen i løpet av åtte til ti dager

Oilers-styreleder Tore Christiansen tror det er realistisk å snart komme i gang med sesongen igjen. Derfor blir heller ikke spillerne permitterte nå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tore Christiansen har brukt mye tid den siste tiden på hvordan ishockeyen skal komme i gang med Fjordkraft-ligaen. Håpet lever ennå, selv om regjeringen valgte å forlenge anbefalingen om kamppause i toppidretten forrige uke.

– Når tror du dere kommer i gang med sesongen?

– I løpet av åtte til ti dager, håper jeg, sier Christiansen til RA.

LES OGSÅ: Lokal toppidrett tatt på sengen

Ikke politisk

Hans inntrykk er at det ikke er en politisk sak om det skal åpnes for konkurranser i toppidretten igjen.

– Nå handler det om å overbevise om at vi ikke utgjør en smittefare. En tredjedel av spillerne i ligaen har allerede hatt korona, og vi har en streng protokoll som følges. Det handler om å vinne fram med den argumentasjonen vår, sier Christiansen.

Det er tatt sterke grep i Fjordkraft-ligaen. Totalt er det kjøpt inn 15.000 hurtigtester, slik at spillerne kan testes inn til kamper.

Ved negativ test vil spilleren være kampklar i henhold til protokollen. Om det kommer en positiv test vil kampen avlyses, mens spillere og støtteapparat settes i midlertidig karantene. Deretter vil det bli ordinær koronatesting og vanlig karantene ved positivt svar.

LES OGSÅ: Håper å rekke VM

Streng protokoll

Etter det RA kjenner til skal det heller ikke være snakk om tilskuere på kampene i den nye smittevernprotokollen til Ishockeyforbundet. Det blir eventuelt lag som lever under et strengt regime som skal møtes til kamper med kun nødvendige funksjonærer til stede. For Oilers gjenstår det tolv seriekamper, og tiden begynner å bli knapp for å få avviklet 36 kampers grunnserie med et påfølgende sluttspill før ishockey-VM skal spilles.

– Vi må være veldig tydelige på hvordan vi skal gjøre en oppstart. Vi krangler ikke om penger for å spille uten folk. Det er ikke en politisk nøtt, sier Oilers-styrelederen.

I DNB Arena trener Oilers for fullt i påvente av gjenåpningen. Den intense oppkjøringen har vært lang etter at koronapandemien rammet laget. Først ble spillerne friske og kom tilbake i form. Nå trenes det for å holde eksplosiviteten i gang.

– Det verste nå er uforutsigbarheten. Vi er nok snart i mål og får et tydelig svar. Det er nok heller ikke så politisk, det handler nok mer om hva som er riktig for smittefaren. Der mener vi å kunne utføre det ganske trygt, sier Christiansen, som også sitter i Norsk Topphockeys styre.

Da sluttspillet i 2020 ble avlyst var det raskt permitteringer i norsk ishockey, og idretten generelt. På spørsmål om det har vært et tema nå er Christiansen tydelig i håpet om å komme i gang med serien igjen.

– Vi har vurdert alt, inkludert permitteringer og avlysning, men har tro på å komme i gang, slår Tore Christiansen fast. Om ligaen går i gang i løpet av de neste ti dagene vil det være mulig å fullføre sesongen før VM, som er planlagt i mai.

LES OGSÅ: Kan kjempe om seriegull i avslutningen

Mer fra Dagsavisen