Sport

Mener backen fort blir Vikings neste spillereksport

Han har en hanglende lyske, begrenset erfaring og spilte bare slutten av fjorårets sesong. Likevel tror Morten Jensen at han kan bli neste salgsobjekt i Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vi snakker selvsagt om høyreback Sondre Bjørshol (26). Den tidligere Vidar-spilleren har imponert Jensen såpass i oppkjøringen at han uoppfordret slår fast at det ikke nødvendigvis trenger å bli en Sondre Auklend eller en Henrik Heggheim som blir nestemann til å kunne fylle på egen konto, og klubbkassen, med en tur ut.

Viking-treneren peker nemlig på at Bjørshol har noen helt spesielle fysiske egenskaper. Kombinasjonen av fart og ekstrem utholdenhet gir ham et internasjonalt tilsnitt få andre er i besittelse av.

– Sondre er en ekstremt spennende profil. Holder han seg skadefri, og bidrar med flere målpoeng i år, er det ingenting i veien for at det kan skje. Zlatko Tripic var 27 da han ble solgt, sier Jensen til RA.

– Han har egentlig det meste av det som kreves av en moderne back. Fart, utholdenhet, ekstrem spenst og kraft. Så er han veldig god én mot én defensivt.

LES OGSÅ: Tre mann skadet i internkamp - de Lanlay kan være ute lenge

Behøver salg ut

Jensen og Viking er avhengige av å selge spillere ut. Det er noe det både budsjetteres med og som er en forankret del av strategien i Jåttåvågen.

Store salg av Kristian Thorstvedt og Adrian Pereira har gjort det siste året langt mer behagelig for økonomisjef Markus Grass enn hva som har vært tilfellet hos flere av konkurrentene i Eliteserien.

Derfor er Jensen heller ikke redd for å framsnakke det han mener er en god vare.

Selv gliser den jordnære backen når RA forteller om skrytet fra sjefen.

– Sa Jensen virkelig det? Kult! Men jeg tenker ikke så mye på muligheten for å havne i utlandet nå. Selv er jeg langt mer opptatt av å holde meg skadefri og trene godt. Så håper jeg at både jeg og laget tar nye steg i 2021, sier Bjørshol.

Snakker seg selv ned

Han innrømmer at det er kjedelig, men et såkalt «fokus på arbeidsoppgavene» har alltid fungert for ham.

– Så får belønningen komme som en konsekvens naturlig.

– Eller ved at du skaffer deg en god agent! Har du en?

– Pappa liker å kalle seg det. Jeg bruker ham som rådgiver, sier en leende Bjørshol.

Han legger ikke skjul på at utlandet sikkert kan friste om en mulighet skulle komme. RA vet også at det var klubber som luktet da ha slo gjennom som årets overraskelse på backen da Viking var nyopprykket i 2019. Klubben var også kjappe med å sikre seg. De skrev en kontrakt som løper ut 2022. Det skjedde mindre enn et år etter at han ble kjøpt fra Åsane.

– Samtidig er det sånn at jeg trives ekstremt godt med å spille for Viking i min egen hjemby. Skulle jeg dratt ut måtte det virkelig vært til rett klubb og fordi jeg var god nok.

Selv om Bjørshol får selges inn av Jensen er han selv kjapp med å prøve å finne feil.

At lysken ikke alltid er god er han helt ærlig på.

– Den lysken er hva den er. Det gjør vondt noen ganger fortsatt. Så satser jeg på at det går seg til.

Han peker også på at han kan bli bedre. Spesielt offensivt.

– Jeg vil svært gjerne bidra med flere målpoeng kommende år. Egentlig ikke bare med det, men offensivt i sin helhet. Gjerne med å være tredje sist på ballen også. Det handler om å være involvert i mål.

Skal en dømme etter helgens internkamp er Bjørshol alt i gang med den jobben. Da scoret backen to ganger.

Nyeste fra Dagsavisen.no: