Sport

Sola henter datter til Ronny Deila

Sola HK og trener Steffen Stegavik har sikret seg sin tredje forsterkning på kort tid. Nå anser han seg nærmest for å være ferdig i overgangsmarkedet til neste sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag ble det klart at Live Rushfeldt Deila (21) er klar for klubben. Det melder Sola i en pressemelding. Den venstrehendte bakspilleren har de siste to sesongene spilt for Fredrikstad.

Jeg gleder meg til å komme til Sola neste sesong! Magefølelsen min sa at det var riktig tidspunkt å søke nye utfordringer, og jeg synes fremtidsplanene i Sola er spennende, sier hun til klubbens nettsted.

LES OGSÅ: Haugseng returnerer til Sola

Fornøyd trener

Trener Steffen Stegavik er godt fornøyd med å sikre seg en ny back.

Vi har fått gode skussmål fra trenere hun har hatt opp igjennom årene. Live er en spiller som har gått alle gradene i yngre landslag. Hun har vist at hun er en spiller som er klar for å ta nye steg i egen utvikling, og til å bli en av profilene i REMA 1000 ligaen, sier Stegavik til klubbens nettsted.

Til RA peker han på at mye av jobben mot neste års stall nå er i boks.

Nå begynner dette å se bra ut! Vi har fått erstattet keeper Esmeralda Fetahovic og vi har fått en erstatter for Malin Holta. Da nærmer byggverket seg ferdig. Så gjenstår det også å ta en prat med de som er i stallen ganske så kjapt.

Han har også fått inn noen til å fylle hullet etter langtidsskadde Martine Wolff da Kaja Horst Haugseng signerte på torsdag.

Treneren gleder seg over totalen.

Planen var å erstatte folk så kjapt som mulig. Jeg liker også kontinuitet. Dess mindre vi må skifte i Sola jo bedre, sier Stegavik.

Gode gener

Live Rushfeldt Deila har flere kamper for de norske U-landslagene hvor hun har både aldersbestemt EM-bronse og EM-sølv.

Solas nye bakspiller har latt seg imponere av hva Steffen Stegaviks mannskap har fått til i år.

Laget har levert veldig bra i årets sesong, og det blir kjekt å få være med på den videre utviklingen. Sola består av en spillertropp med flere unge spillere, i tillegg til etablerte spillere som gir meg troen på at dette er en god arena for meg til å videreutvikle meg som håndballspiller, sier hun.

Hun har også en tvillingsøster, Thale, som spiller topphåndball.

Bakspilleren er datter av New York City-manager Ronny Deila. Han har også tidligere vært trener i Strømsgodset, Celtic og VIF. Før den tid spilte han blant annet for Viking.

Onkelen er tidligere utenlandsproff Sigurd Rushfeldt.

Sola mister til neste år sin toppscorer Malin Holta. Scoringer fra Rushfeldt Deila vil garantert være kjærkomne.

Nyeste fra Dagsavisen.no: