Sport

Lokal toppidrett tatt på sengen av ny utsettelse

Overraskelsen var stor i toppidretten da regjeringen fredag ga beskjed om at det fortsatt er stengt. Oilers-eier Tore Christiansen erkjenner at det brenner et blått lys for Fjordkraft-ligaen nå, mens Viking nok igjen må stokke om planene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Statsminister Erna Solberg fortalte at regjeringen vil lette noe i forhold til at barn og unge under 20 nå kan spille kamper internt i egne fylker.

Ut over det er det fortsatt stengt for kampaktivitet – og for at voksne kan trene som vanlig.

For Oilers betyr det at ligaen fortsatt er på vent.

– Når når dere bristepunktet for når dere må permittere igjen?

– Jeg håper og tror på det Erna sier om at hun vil få i stand en dialog med oss nå. Hvor smertegrensen ligger avhenger av hvor fort det skjer og hva det bringer med seg. Jeg håper vi slipper permitteringer igjen, sier Christiansen til RA.

LES OGSÅ: Sola hentet datter til Ronny Deila

Nærmer seg grense

Han er likevel klar på at det er en grense som er i ferd med å nås. Både for å kunne gjennomføre med 36 kamper, men også økonomisk for mange av lagene.

– Det er en grense. Så er det nok ikke Oilers som setter den, men det er mer unisont i norsk hockey. På et eller tidspunkt må vi vurdere å kaste kortene i forhold til å spille mer. Andre må det fordi de ikke har råd mer. Flere klubber har ikke likviditet. De driver videre på lovnad om støtte i kompensasjonsordningen. Dette gjorde at en våget å fortsette med bare utgifter og ingen inntekter. Det skjedde i håp om at det skulle åpnes opp igjen fredag, sier Oilers-eieren.

Han er skuffet over at det kom en ny negativ beskjed fra regjering og helsemyndigheter fredag.

– Nå lever vi i det blå, sier han.

Ligaen har kjøpt inn massevis av hurtigtester og har både protokoll og terminliste klar.

– Vi har styremøte mandag. Det kan selvsagt være vi kommer til noe annet der, men Oilers har ikke pustevansker ennå. Det har andre, sier han.

– Er vi snart der at man vil vurdere å spille dersom det er snakk om anbefalinger og ikke lovgivning som forhindrer å spille kamper?

– Jeg tror ikke det blir til at noen motsetter seg anbefaling fra regjering og helsemyndigheter. Det vil gå på omdømmet løs. I så fall blir det mot min stemme, sier Christiansen.

Dermed er det lite annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet for hockeyen. Nok en gang.
Statsminister Erna Solberg skjønner at de ledige datoene til å spille ferdig en sesong hos mange nå ebber ut.

– Jeg forstår at dette blir annerledes. Vi kan ikke regne med at serien blir vanlig for håndball eller hockey. Men nesten ingen av oss opplever en lik hverdag. Så er det viktig at byrdene fordeles. Jeg er sikker på de finner gode løsninger, sa hun under pressekonferansen.

LES OGSÅ: Slik er Hangelands nye landslagssliv - flere Viking-spillere i kikkerten

Redd nye permitteringer

Det er ikke bare seriekampene til Oilers som er avlyst. Også for Viking og Sola i håndballen er det ikke mulig å fortsette seriespillet. Derbyet mellom Viking og Nærbø må utsettes ytterligere og Sola kommer heller ikke i gang i kvinnenes serie.

Sola-trener Steffen Stegavik var nedslått etter beskjeden fredag.

– Hvis håndballsesongen skal gjennomføres har vi nok ikke råd til to uker til med stans. Da er vi fort på kjøret med permitteringer. Det er ikke datoer igjen. Jeg undrer meg på om regjeringen har tatt inn over seg alvoret, sier Stegavik.
Eneste som fikk noe opplett var ungdomsidretten.

Statsminister Erna Solberg var samtidig klar i talen på at det er det totale smittetrykket og vaksineringen som vil spille inn for en åpning.

– Så har vi nå gjort en prioritering. Det er barn og unge. Det er smitteutbrudd der også, mem vi kan ikke løfte for alle, sa hun på pressekonferansen.

Det var i det minste noe godt nytt for kretsleder Erik Løland i NFF Rogaland. Samtidig var det også nedslående nyheter.

– Jeg er glad for at barn og unge kan spille kamper i vår egen kommune nå. Så er jeg skuffet over at voksne ikke får trene. Det var vår viktigste kamp, sier han til RA.

Internkamp for Viking

For Viking, Sandnes Ulf og Bryne betyr det også at treningskamper fortsatt er forbudt. Helsedirektør Bjørn Guldvog var klar i sin tale på det,  selv om klubbene en stund fredag ventet på at NFF skulle fastslå det.

– Vi har anbefalt at seriekamper skal utsettes, og treningskamper er definert inn i det samme konseptet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog.

Dermed er Viking-Bryne på lørdag avlyst. Det samme gjelder Sandnes Ulf mot FKH fredag.

– Hva betyr det for Viking at det fortsatt er stengt for denne type kamper?

– Det betyr at vi nok en gang må stokke om på planene mot seriestart. Det er vi godt vante med nå og finner en god løsning. Så forholder vi oss til lover og anbefalinger fra regjeringen, sier daglig leder Eriik Bjørnø.

Trenerteamet hadde uansett plan B klar.

– Får vi ikke møte Bryne så spiller vi heller internkamp på lørdag klokken 12.00, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Viking tar også med prøvespiller Obilor Okeke for å få et enda bedre inntrykk.

– Han har uansett vinterferie neste uke så det bør gå bra. Han fikk nok noe temposjokk de første dagene, men har sett stadig bedre ut. Da kan det være greit å få sett litt til neste uke av ham, sier Lunde Aarsheim til RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: