Sport

Ishockeypresidenten: – Vitner om at man ikke tar idrett som næring seriøst

Ishockeypresident Tage Pettersen er skuffet over at regjeringen forlenget stansen i seriespill. Han stiller også spørsmål ved tidspunktet.

Det kom ikke gode nyheter for verken toppidretten eller breddeidretten for voksne på fredagens pressekonferanse med regjeringen. Stansen i seriespillet ble forlenget ytterligere.

Det rammer blant annet eliteserien i ishockey, som må belage seg på en ny periode uten kampaktivitet.

Hockeypresident Tage Pettersen sier at han aksepterer at situasjonen er utfordrende med nye smitteutbrudd ulike steder i landet, og at det må tas hensyn til totalbildet med smitteverntiltak, men at det handler om å prioritere hva man letter på.

– Jeg er svært skuffet over at beskjeden om fortsatt nedstenging av toppidretten kommer en dag etter at forrige råd gikk ut. Det vitner om at man ikke tar idrett som næring seriøst. Så er jeg selvsagt skuffet over at vi ikke kan komme i gang med kamper for eliteidretten nå, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Lokal toppidrett tatt på sengen av ny utsettelse

Streng protokoll

Ishockeypresidenten har problemer med å se at det kan forsvares å utsette restarten av seriespillet ytterligere.

– Ingen i samfunnet har strengere smittevernprotokoller enn oss. Regelmessig testing av lag og støtteapparat og ingen publikummere inn i hallene. Da er det vanskelig å forsvare at kamper ikke kan gjennomføres, sier Pettersen.

Han mener også at lettelser på andre samfunnsområder stiller avgjørelsen i en underlig lys.

– Vi må se idretten i forhold til samfunnet rundt oss, og da blir det merkelig å se at restauranter åpnes, at det tillates alkoholservering og at folk stimer sammen på vinterferie i skiheiser og på hotell. Hvis det er trygt, så er det minst like trygt at elitekamper for tomme tribuner gjennomføres, sier Pettersen.

– Det er ingen andre områder i samfunnet som må være 100 prosent smittefrie for å få gjennomføre sin aktivitet. Da kan man heller ikke kreve dette av idretten, tilføyer han.

LES OGSÅ: Sola henter datter til Ronny Deila

Uvisst med kamper

Norges Ishockeyforbund har hatt stans i seriespillet siden tidlig i januar. Da satte forbundet selv aktiviteten på pause som følge av smitteutbrudd i en rekke klubber.

Nå er det uvisst når kampene kan komme i gang igjen.

Fram til fredagens beslutning var håpet å gjennomføre en grunnserie med 36 runder. Deretter var planen å gå over i et sluttspill med færre oppgjør i hver kampserie.

Målet er å være ferdig med sesongen til 1. mai. Da må landslaget komme i gang med VM-forberedelser.

Pettersen er for øvrig idrettspolitisk talsmann for Høyre ved siden av vervet som ishockeypresident.

LES OGSÅ: Brede Hangelands nye landslagsliv: Flere Viking-spillere på radaren