Sport

Sandnes Ulf har signert ny vingback

Steffen Landro har gjort enda en spillersignering.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes Ulf har signert Fredrik Pålerud på en toårskontrakt. Det bekrefter trener Steffen Landro til RA onsdag.

– Vi får en som er ansett som en av de beste høyrebackene i OBOS-ligaen de siste årene. Det er en 26-åring med enorm erfaring på dette nivået. Han bringer inn en stor rutine, er sulten og ambisiøs. Han er veldig tydelig på at han vil til en klubb som vil opp og fram. Han vil spille på det høyeste nivået i Norge, vi mener han er en perfekt match, sier Landro til RA.

LES OGSÅ: Derfor ble Ståle til Stålinho

Pålerud ankommer Øster Hus Arena fredag.

– Hvilken rolle er han tiltenkt?

– Han er tiltenkt som vingback, men vi er klar på at han har sin hovedposisjon som høyre vingback. Han kan også spille på venstre vingback og som sidestopper, sier Ulf-treneren..

Tirsdag meldte Stavanger Aftenblad om Sandnes Ulfs interesse for 26-åringen.

Kjenner systemet

Det er også en fordel for de lyseblå at Pålerud kjenner til spillesystemet fra før.

– Senest i fjor spilte han 3-5-2. Han er også vant til å spille høyreback med en diamant på midten. Han vet hvordan det er å være ytterst på banen, og det er noe jeg har sett etter. Det er annerledes å være alene på siden. Han har gjort det med bravur. Han er en veldig sterk tilvekst til vår stall, sier en entusiastisk Landro.

Skal hente

De lyseblå er fortsatt på jakt etter nye spillere. Ifølge Landro er det behov for tre til fire nye inn. Ingen av dem skal erstatte Kent Håvard Eriksen.

– Vi skal ha inn to stoppere og en offensiv spiller, slår han fast.

Den offensive spilleren de ser etter kan enten være en indreløper eller spiss. En fordel for Ulf er at Jostein Ekeland kan brukes i begge posisjoner. Det gjør det enkelt å komponere. Med Jørpeland-gutten Mathias Bringaker inn fra Start er Eriksens plass allerede dekket opp.

Maxwell Effiom er også tilbake etter han ble satt på sidelinjen med en skade sommeren 2020. Den nigerianske angrepsspilleren scoret ett mål på sine tre kamper i OBOS-ligaen i fjor, og fikk ikke vist seg skikkelig fram før han fikk en strekk mellom lysken og magen. 21-åringen har tidligere spilt både U20-VM og det afrikanske juniormesterskapet for Nigeria.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf-profil solgt til Lillestrøm

Mer fra Dagsavisen