Sport

Viking tester ving: – Viste spennende ting direkte

Viking tester denne uken ut Obilor Okeke (18). Det er en mann med ekstremt gode fartsgener.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Skeid-gutten er sønn av den tidligere toppsprinteren Aham Okeke.

– Du kan jo gjette hva som er spisskompetansen hans, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Lyntoget spiller venstre ving. Han er høyrebeint og kan også benyttes på motsatt ving. Det var Aftenbladet som først omtalte prøvespillet.

Planen er at han skal vise seg fram på trening denne uken. Spilleren har vært på radaren til Viking en periode og det er tidligere Viking-spiss André Schei Lindbæk som representerer ham nå.

– Han er helt ekstremt rask og det gjør oss nysgjerrige. Vi prøvde faktisk å få til et opphold på slutten av forrige sesong, sier Lunde Aarsheim.

LES OGSÅ: Viking må rigge om på oppkjøringen

Langtidsprosjekt

Kantspilleren har tidligere vært innom akademiene til Stabæk og VIF. Om Viking ønsker å hente ham permanent må de ut med utdanningskompensasjon.

I utgangspunktet er dette tenkt som et prosjekt på si av den spillerjakten Viking nå er inne i hvor en back og en spiss står på agendaen.

– Dette er mer i kategorien prosjekt og det er for tidlig å si om det kan bli noe. Litt på utsiden av den logistikken vi nå prøver å få til å gå i hop.

Lunde Aarsheim forteller at det er en litt enslig svale i forhold til prøvespill. Det er vanskelig å få til med stengte grenser.

– For å få dette til nå måtte kan først koronatestes sist uke. Så har han vært for seg selv. Mandag morgen kjørte vi en ny hurtigtest, sier Batty.

– Hvordan så han ut på første økt?

– Han viste spennende ting på direkte. Så har jeg lært meg at vi må gi ting litt tid. Derfor skal han også være her en uke.

Nytt backframstøt?

Selv om klubben er greit besatt på venstre ving etter at Kevin Kabran ble hentet har de kun Yann-Erik de Lanlay på motsatt side som ren kantspiller. Det bekymrer ikke.

– Vi skal ha innoverkanter og har egentlig en liste på folk som også kan bekle den rollen i stallen, sier Lunde Aarsheim – og tenker blant annet på navn som Sondre Auklend, Fredrik Torsteinbø og Harald Nilsen Tangen.

Når det kommer til venstre back har klubben lagt på is sitt amerikanske prosjekt og går fort videre på sin liste over alternativer nå.

– Det er ikke sånn at vi står på bar bakke. Her har vi kjørt parallelle prosesser, sier Lunde Aarsheim.

Nyeste fra Dagsavisen.no: