Sport

Viking må rigge om terminlisten

Går alt etter planen møter Viking Bryne til årets første treningskamp lørdag, men nå har nye regler gjort at det må stokkes om på eksisterende planer.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå har allerede fått utsatt det som skulle vært årets første kamp i helgen. Da sto Åsane på menyen, men resttriksjonene grunnet korona og det muterte viruset gjorde at denne kampen utgikk. Klubbene fra Bergen har ikke en gang hatt lov til å trene grunnet lokale restriksjoner.

Håpet er likevel at det skal åpnes opp for toppidretten ganske raskt nasjonalt.

Det vi nå har fått beskjed fra NFF om er at vi kan starte med treningskamper fra 19.februar. Planen vår er nå å møte Bryne hjemme på SR-Bank Arena lørdag 20.februar til årets første kamp, sier daglig leder Eirik Bjørnø i Viking til RA.

LES OGSÅ: Viking dropper amerikansk back

Tar ting som de kommer

Hvorvidt det lar seg gjøre gjenstår fortsatt å se.

– Det legges opp til at dette behandles i regjeringen 18. februar, sier kulturminister Abid Raja til RA.

Viking hadde også avtalt en rekke oppkjøringskamper, men nå må det høyst sannsynlig stokkes om i denne menyen.

NFF har bestemt at lagene kun skal spille fem treningskamper før seriestart og at disse så langt det lar seg gjøre skal være kortreiste. Den øvrige kabalen må knyttes opp mot dette og vi jobber med dette nå, sier Bjørnø til RA.

Han er også klar på at her må man ta ting som de kommer.

Det er som med resten av koronasituasjonen. Det lever hele veien og det kommer stadig nye retningslinjer og prosedyrer. Det er selvsagt vanskelig, sier Bjørnø.

Best mulig motstand

Trener Bjarte Lunde Aarsheim forteller til RA at klubben nå tar sikte på en oppkjøring med Bryne (20. februar), Brann (6. mars), Tromsø (12. mars), Start (20. mars) og FK Haugesund (28. mars).

Vi ønsker best mulig motstand. Spesielt i de fire siste kampene inn mot seriestart, sier Lunde Aarsheim.

Han forteller at det nye systemet krever at kampene sendes inn for godkjenning. Når det kommer til Tromsø som åpenbart ikke er kortreist motstand handler dette om at de uansett må reise for å kunne spille kamper.
Han vet heller ikke hvordan begrensningen på fem kamper vil spille inn for lagene i europacup som nå har hatt fritak for kampforbudet.

Bjarte Lunde Aarsheim. Foto: Espen Iversen

Det er de nest beste spillerne som får lide under dette med et mer spisset tilbud?

Dessverre er det slik at det er kampene hvor de som er i vannskorpen ofte har fått spille som går ut ja. Det er selvsagt dump. Spesielt når vi ikke vet hva som skjer med Viking 2.

Det som ser ut for å falle bort er i klartekst oppgjøret mot Sandnes Ulf og en midtukekammp. Viking bytter Ulf-kampen mot en internkamp neste helg slik det ser ut nå og den allerede utsatte kampen mot Åsane blir avlyst.

Seriestart er etter planen 5. april mot Sarpsborg 08.

LES OGSÅ: Ni har utgående avtaler - Viking drøyer forhandlinger

Trente ute for første gang

Viking trente mandag for øvrig utendørs på SR-Bank Arena for første gang i 2021. Varmen ble skrudd på sist uke.

Det var overraskende bra i forhold til hvordan det så ut søndag da jeg var utpå for å kikke. Litt hardt noen plasser, men absolutt greit, sier Lunde Aarsheim.

Viking har vært inne i Randaberg Arena så langt grunnet kulden.

Nyeste fra Dagsavisen.no: