Sport

Dette sier kulturminister Abid Raja om kamppausen

Toppidretten har vært stengt for konkurranse i fire uker. Nå nærmer det seg en ny avgjørelse fra regjeringen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Regjeringen kom med en anbefaling om pause i toppidretten 18. januar. Etter det ble det forlenget én gang, før det nå hersker forvirring rundt kampforbudet.

– Det har nå en periode vært nasjonale anbefalinger for å begrense reisevirksomheten. Dette har dessverre innvirkning også på idretten. Jeg håper snarest at vi kommer dit at vi kan lette noe på tiltak og anbefalinger, og at vi kan komme i gang igjen med normal konkurranseaktivitet for barn og unge, samt med seriespill i toppidretten, sier kulturminister Abid Q. Raja (V) til RA mandag.

LES OGSÅ: Dette sier Oilers-kapteinen om utsettelsen

Allerede torsdag skal regjeringen behandle de nye rådene, som det nå jobbes med å utforme i Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

– Helsedirektoratet og FHI  foretar nå en helhelhetlig vurdering av og gir råd til regjeringen om det nasjonale tiltaksnivået, der ulike tiltak og anbefalinger ses i sammenheng. Dette omfatter også anbefalingene som retter seg mot den organiserte idretten, herunder toppidretten. Det legges opp til at dette behandles i regjeringen 18. februar, sier Raja.

LES OGSÅ: Viking må rigge om terminlisten

Mer fra Dagsavisen