Sport

Dette sier Oilers-kapteinen om utsettelsen

Dennis Sveum og resten av Oilers må vente på å gjenoppta sesongen, nok en gang.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter lørdagens beskjed om at ishockeysesongen ikke starter igjen torsdag 18. februar tar Oilers-kaptein Dennis Sveum det med fatning.

– Det er trist, men sånn er det. Det er jo selvfølgelig bare det vi har å forholde oss til. Vi har trent fullt i tre uker, og vært klar siden 14-15 dager etter første koronatest. Vi må bare passe på oss selv og være godt forberedt, sier Dennis Sveum til RA.

Det er ennå ikke kommet noen offisiell begrunnelse for utsettelsen. Lørdag fikk Norges Ishockeyforbund beskjed fra Idrettsforbundet om at det ikke ville bli tatt en avgjørelse tidsnok til den planlagte kamprunden hvor Oilers skulle møte Frisk Asker torsdag. Regjeringen har ennå ikke kommet med sin beslutning om de vil anbefale videre kamppause.

LES OGSÅ: Se bildene fra Oilers' besøk på forskjellige vann i regionen

Harde treninger

I DNB Arena er det tøff treningsaktivitet for tiden. Tidligere i uken signerte Sveum selv en ny kontrakt, som knytter ham til klubben i to sesonger til. Nivået på treningene er høyt, og det er ikke noen hvileskjær på isen.

– Det har aldri vært så bra intensitet og så mye tenning på trening før. Vi er klar til kamp når vi får lov. Vi må bare passe på oss selv slik vi holder oss klare, sier han.

LES OGSÅ: Sveum og to andre signerte nye kontrakter

Det legges opp til at Oilers skal være godt forberedt.

– Hadde det vært mulig å holde den intensiteten dere har nå med vanlig program?

– Vi kunne ikke trent sånn, rent fysisk, til vanlig. Vi forventer et visst nivå på laget vårt uansett. Det er full krig og fullt kjør hver eneste dag, vi skal være klare til å spille kamper igjen. Vi har en stolthet i laget på at vi skal være på topp hele tiden. Vi er i trynet på hverandre hver dag, og heldigvis er vi gode venner når vi går av isen. Det skal være tøft på trening, og vi har det gøy i garderoben etterpå, sier Sveum.

– Er det vanskelig å motivere seg når dere ikke vet når dere får spille igjen?

– Det har vært bra stemning i laget selv om vi ikke har kamper, og det er en god egenskap, slår kapteinen fast.

LES OGSÅ: Var ikke koronasyk, men ble avbrutt i den gode formen

Nyeste fra Dagsavisen.no: