Sport

Fram til lagkameratene ble syke var Joey Martin i kjempegod form

Mens koronasmitten herjet i Oilers var Joey Martin frisk. Han har en god forklaring på hvorfor.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mens lagkameratene ble syke én etter én var den canadiske Oilers-centeren Joey Martin fortsatt frisk. Han hadde nemlig vært koronasyk tidligere.

– Jeg fikk viruset i Cardiff da ligaen ble stengt ned der borte i slutten av mars 2020. Jeg var den eneste av spillerne som reiste i kamptroppen som ikke fikk positiv test, så jeg var vel ennå immun, sier Joey Martin til RA.

Totalt var det 26 av 40 blant spillerne og støtteapparatet som testet positivt etter smitteutbruddet.

LES OGSÅ: Nå har kommunen fått mutasjonssvar på Oilers-testene

På vei i form

Nå driver han og lagkameratene med forberedelser til å komme i gang med sesongen igjen. I DNB Arena gjøres det forberedelser med et håp om å komme i gang med sesongen torsdag 18. februar, borte mot Frisk Asker. Etter jul har Oilers spilt fire kamper, og på dem fant Martin virkelig poengformen. Åtte poeng på fire kamper siden julaften, og seks kamper på rad med poeng. Nå handler det om å finne tilbake til formen.

– Det tok litt tid før jeg var inne i hockeyen som spilles her. Jeg kom fra et annerledes system, og måtte tilpasse meg. Hockeyen i Storbritannia handler mer om puckbesittelse, men jeg følte jeg var på god vei da ligaen ble koronastengt, sier Martin.

I den britiske ligaen, EIHL, står 32-åringen med 365 poeng på 304 kamper. Han var en del av kapteinsteamet til Cardiff Devils de fire siste sesongene han spilte der.

LES OGSÅ: Se bildene fra Oilers' besøk på forskjellige vann i regionen

Møttes i Cardiff

I Stavanger har han allerede funnet seg til rette etter seks år i den walisiske hovedstaden. Med seg til Norge har han kjæresten, som er fra Colorado i USA. De møttes i Cardiff da han spilte hockey der, mens hun var fotballspiller. Nå har hun lagt opp og jobber hjemmefra, faktisk i et canadisk HR-firma. De trives godt.

– Vi nyter virkelig byen her. Det er en fin by, og været har vært helt fantastisk den siste tiden. Det er kaldt og sol, da er det helt nydelig å gå rundt Mosvatnet sammen og se på alle som er ute på skøyter og ski, sier Martin, som kommer fra Ontario i Canada.

Det er ikke mange utlendinger som blir i én europeisk klubb i seks sesonger. Da han forlot Cardiff til fordel for Oilers var det på grunn av koronasituasjonen, og at den britiske ligaen trolig ville bli satt på pause. Valget var smart, for hele ishockeysesongen er avlyst på fotballøyen. Han er ikke like tydelig på at han nødvendigvis skal tilbake til Cardiff nå.

– Jeg vet ikke om ligaen går i gang igjen der borte, vi må bare se hva som skjer. Vi hadde det godt i Cardiff, men koronaviruset har forandret på mye, sier Martin – før han legger til:

– Nå tenker jeg mer på denne sesongen, så får vi se hva som skjer.

Joey Martin

Født: 29. juli 1988
Fødested: Thorold, Ontario, Canada
Posisjon: Center
Fatning: Venstre
Høyde: 178 centimeter
Europeiske klubber: Stavanger Oilers, Cardiff Devils
College: University of Nebraska-Omaha

LES OGSÅ: Kortere sluttspill

Nyeste fra Dagsavisen.no: