Sport

Derfor ble Ståle Sæthre til Stålinho

NAVN I NYHETENE: Ståle Stålinho Sæthre er en av de nye spillerne i Sandnes Ulf foran 2021-sesongen. Han er ambisiøs, både på egne vegne og for laget.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Ståle Stålinho Sæthre (27)

Hvorfor: En av Sandnes Ulfs nyervervelser. Har tidligere spilt for Steffen Landro i Nest-Sotra, men har de siste årene spilt i Eliteserien for Aalesund.

– Du valgte å gå til Sandnes Ulf. Hvorfor ble det de lyseblå?
– Jeg var sterkt ønsket og trengte et miljøskifte etter to og et halvt år i en klubb. Steffen Landro hadde hatt en lang dialog med meg i lang tid, og det passet godt. Det er en klubb som vil opp og fram, og det passer meg godt. Jeg vil også opp og fram. Klubben har fått fantastiske fasiliteter og et grunnlag for å lykkes. De tilrettelegger for at vi skal prestere i 2021. Jeg var ønsket, og Sandnes Ulf har et stort potensial. Det er en by med mange mennesker. Mye dreier seg om Viking i regionen, og det trigger meg å skape en utfordrer i regionen. Det har jeg lyst å være med på.

– Folk stusser gjerne på mellomnavnet ditt, Stålinho. Hva skjedde egentlig?
– Det er vel enkelt og greit at Castro i Aalesund hadde kunstnernavnet Fernando Castro. Materialforvalterne mente jeg også burde hatt et kunstnernavn. Da svarte jeg at det fikser jeg, og gikk hjem for å søke. Det gjør ikke noe om det kom noe i posten med Stålinho, for flere i familien har gjort endringer. Jeg synes norske fotballspillere er nok så kjedelige. Folk byr for lite på seg selv. Vi må by på oss selv til fans og sponsorer. Spørsmålet mitt er hva blir det neste?

– Det neste ja, blir det en ansiktstatovering med Ulf-logoen ved opprykk? 
– Det må Joacim Jonsson i Eurosport ta, det må jo være innenfor for ham.

– Hvor er du fra?
– Jeg er fra Bergen, litt utenfor på sørvestkysten. Jeg er vokst opp i Bergen by, men flyttet til Strandvik.

LES OGSÅ: Ulf-profil solgt til Lillestrøm

– Hva er målet ditt som fotballspiller egentlig?
– Jeg spiller for å oppleve mest mulig. Jeg har store ambisjoner for meg personlig. Mange spør hvorfor jeg drar til OBOS-ligaen igjen. Jeg har mye uoppgjort i Eliteserien, men Landro-prosjektet trigget meg så mye. Jeg har lyst til å bidra for å ta Sandnes Ulf til Eliteserien. Jeg har vært med på det før, og legger ned det som behøves for å få det til.

– Hva kan fansen forvente seg av deg?
– De kan forvente en spiller med stor energi, som kommer til å levere og gi alt for de lyseblå. Jeg kommer til å by på meg selv ut til fansen. Hvis noen trenger å snakke med en spiller snakker jeg gjerne med supporterne. Jeg er en lagspiller og vil være på lag med fansen. Det er de som gjør at vi kan spille ball. De bør forvente en spiller som går først i krigen og i tillegg legger inn en del offensive mål på dødballer.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Det var et vanskelig spørsmål.

LES OGSÅ: Ulf prøver å strekke seg på marked

– Hva gjør deg lykkelig?
– Familien og kjæresten min, og naturen. De nære tingene i livet. De små tingene.

– Hvem var din barndomshelt?
– Pappa. Det var alltid han som tok med oss ungdommer på ski, skulle hoppe på de største hoppene og ta salto.

– Hva misliker du mest ved deg selv?
– Det jeg misliker mest med meg selv er at jeg er utålmodig.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Jeg spiser mye lakris. Det er nydelig.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Jeg er mot krig, så jeg går gjerne mot det. Jeg er også mot at barn og mennesker ikke får mat, når vi har det så godt som vi har her i Norge. Menneskeverd kunne jeg gått for.

– Er det noe du angrer på?
– Nei.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Jeg ville stått fast alene. Hvis jeg må være der vil jeg heller dele tiden med meg selv enn Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær. Jeg vil ikke at andre skal måtte stå fast i en heis, da tar jeg det heller alene.

Mer fra Dagsavisen