Sport

Fikk Sharks-debuten etter seks år

Rudolfs Balcers (23) fikk endelig sin debut for San Jose Sharks i NHL natt til søndag. Veien dit har vært lang og kronglete for den tidligere Oilers-stjernen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den tidligere Oilers-profilen – som var på lån hos sin norske klubb tidligere denne sesongen – ble draftet av Sharks alt i 2015.

Den gangen ble han først sendt til juniorhockey, og spill for Kamloops Blazers, før turen gikk til farmerlaget San Jose Barracuda.

Etter strålende spill der var han i troppen til NHL-laget ved et par anledninger, men det ble likevel ikke spill i verdens beste hockeyliga.

LES OGSÅ: Dette sier Balcers om det plutselige klubbskiftet

Han ble så byttet bort til Ottawa Senators. Der fikk han debuten og begynte jobben med å etablere seg i NHL.

Så ble han, noe overraskende, hentet tilbake igjen denne sesongen til Sharks. Det skjedde ettersom Ottawa ikke ønsket å satse på ham og satte ham på den såkalte "waivers-listen". Dermed kunne hvem som helst plukke opp kontrakten hans. Det fikk gamleklubben til å våkne.

Natt til lørdag spilte han i 2-1-tapet borte for naboen Anaheim Mighty Ducks. Kampen ble avgjort med straffeslag.

LES OGSÅ: Balcers ferdig i Oilers for nå

Debuten kom seks år etter at han først ble draftet av klubben.

San Jose Sharks har for øvrig oppholdt seg i Arizona til intill nylig på grunn av koronapandemien. San Jose har vært nærmest stengt ned.

Angriperen, som bor i Stavanger utenfor sesongene, spilte litt over 11 minutter i debuten. Han kommer opprinnelig fra Latvia, men har spilt ungdomshockey både i Lørenskog og her i Stavanger.

Mer fra Dagsavisen