Sport

Herman Haugen: – Må spille fotball

Herman Haugen (20) er klar på at han ikke kan bli sittende en hel sesong på benken i Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er nå ganske nøyaktig ett år siden den raske og sterke backen fikk en toårig avtale i Viking – blant annet etter å ha imponert mot LASK Linz i treningsleiren på La Manga.

Han kom seg så aldri inn på laget og ble lånt ut til Ull./Kisa. Der gjorde han sine saker godt på nivå to og spilte 23 kamper. Nå må han ta seg forbi en skadefri Sondre Bjørshol i køen om det skal bli spilletid.

– Jeg har ett år igjen av avtalen med Viking. Nå vil jeg først og fremst se hvilke muligheter som kommer. Først og fremst vil jeg jo spille i Viking, men skjer ikke det får vi se på andre muligheter.

LES OGSÅ: Derfor valgte Andrésson latviske Riga FC

Han er klar i talen på at et helt år på benken ikke frister. Spesielt ikke når alternativet for kamper er 3. divisjon – som man ikke vet når starter.

– Ett år på benken er ikke bra for utviklingen. Da er det bedre å bli lånt ut – for eksempel til en klubb i OBOS-ligaen. Jeg må spille fotball.

Haugen blir 21 år i april og etter regelverket kan er han innenfor nasjonal utlånsordning fram til han blir 22 år. Dermed kan han lånes ut også etter at overgangsvinduet stenges.

Han var ønsket med videre i Ull./Kisa, men der er det også skjedd endringer siden i fjor.

– Det er helt nytt trenerteam der nå. Uansett er planen å prøve å gripe sjansen i Viking, sier Haugen.

LES OGSÅ: Tidligere Viking-spiller solgt til dansk toppklubb

Mer fra Dagsavisen