Sport

Oilers-gave til SUS

For­ri­ge se­songs drakt­auk­sjon fra Oilers før­te til en gave til de an­sat­te i før­s­te­lin­jen på SUS.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hver se­song av­hol­des det drakt­auk­sjon i Oilers, hvor spil­ler­nes kampbrukte trøy­er auk­sjo­ne­res bort til høyst­by­den­de. De inn­sam­le­de mid­le­ne fra auk­sjo­nen i 2020 ble be­slut­tet å gå til SUS’ di­vi­sjon for drifts­ser­vi­ce. Der job­ber 450 men­nes­ker med bygg­drift, ei­en­dom, kjøk­ken, ren­hold, for­sy­ning, la­ger og por­tør­tje­nes­ter.

LES OGSÅ: Skaper mer med Søberg på isen

– Utro­lig gøy

Det var dis­se ar­bei­der­ne som ble hed­ret av Oilers mandag.

– Det er selv­føl­ge­lig moro å være en del av Oilers, og gi noe til­ba­ke til dem som er hver­dags­hel­ter. Det er jo ikke dem man ten­ker på når man ten­ker sy­ke­hus, men det er utro­lig gøy å gi til­ba­ke til dem, og ab­so­lutt for­tjent, sier assisterende Oilers-kaptein Tommy Kristiansen en­ga­sjert til RA.

Ar­bei­det som gjø­res i di­vi­sjon for drifts­ser­vi­ce kan sam­men­lig­nes med ho­ckey­ens fjer­de­rek­ke, hvor det hand­ler om å gjø­re job­ben for at de and­re kan skin­ne.

De an­sat­te i sy­ke­hus­di­vi­sjo­nen fikk ut­delt hver sin ter­mo­flas­ke med Oilers-mot­to­et «sam­men er vi ster­ke» og SUS’ «Litt bedre hver dag» var innfrest.

Det var rundt 71.000 kroner som kom inn un­der drakt­auk­sjo­nen et­ter for­ri­ge se­song.

LES OGSÅ: Nyoperert og åpner for å bli i Oilers

Ko­ro­na

Sel­ve do­na­sjo­nen til SUS var kan­skje eks­tra spe­si­ell for Oilers nå. 26 per­so­ner i laget og støt­te­ap­pa­ra­tet har hatt ko­ro­na­vi­ru­set i ja­nu­ar, og Fjord­kraft-li­ga­en har vært stengt ned som en føl­ge av ut­brud­de­ne som har pre­get norsk is­ho­ckey i 2021.

– Var det litt eks­tra spe­si­elt et­ter dere selv har hatt et ut­brudd i laget?

– Selv­føl­ge­lig, da er det eks­tra godt å bi­dra. Vi vet de står helt oppe i det. De har en an­nen hver­dag nå enn før ko­ro­na. Da er det eks­tra moro å gi en opp­munt­ring. Vi har et godt sam­ar­beid med SUS, og det er noe vi er stolte av, sier Kristiansen.

Han var selv en av Oilers-spil­ler­ne som var smit­tet av vi­ru­set, men er nå til­ba­ke i full tre­ning igjen.

LES OGSÅ: Tror på mer hockey denne sesongen

Mer fra Dagsavisen