Sport

Derfor valgte Andresson Riga FC og Latvia

Axel Oskar Andresson (23) hadde muligheten til å spille i flere større fotballnasjoner. At valget til slutt falt på Riga FC handlet om et par sentrale punkter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-trener Morten Jensen bekreftet til RA mandag formiddag at spilleren var på vei til Latvia og Andresson bekreftet også senere på dagen at dette vil gå i orden.

Det gjenstår kun medisinsk test. Det blir en to eller treårig avtale, sier stopperen til RA.

Hvorfor spill i Latvia?

De er mestere her og har vært det beste laget i flere sesonger. Jeg hadde ganske mange muligheter. Både i Nederland, Norge, Danmark og Sverige. Med tanke på min karriere - og det faktum at Riga FC virkelig ønsket meg - så var dette mest fristende.

Så skal de også spille kvalifisering til mesterligaen?

Det spiller selvsagt også inn i det valget. Dette er en klubb på vei opp, sier han til RA.

For øvrig tok det litt tid å få på plass overgangen mandag ettersom Viking hadde en klausul på forkjøpsrett med Andressons tidligere klubb Reading. Her måtte det først avklares at de ikke ønsket å benytte seg av denne.

Etter det RA kjenner til får Viking noen hundre tusen kroner for spilleren og har dessuten sikret seg en videresalgsklausul på islendingen.

LES OGSÅ: Tidligere Viking-spiller solgt til dansk toppklubb

Ingen vonde følelser

Selv om Andresson fikk beskjed fra Viking og at han ikke var tiltenkt en startplass i år har han ingen vonde følelser overfor hverken by eller klubb.

Jeg elsker Viking og har fått nydelige beskjeder fra fansen i kjølvannet av overgangen. De er de beste supporterne i Norge. Jeg har ikke annet enn respekt for dem og for Viking. Så håper jeg vi møtes igjen en gang i framtiden. Så er det sånn at jeg alltid leter etter høyeste nivå å spille på. Kjæresten og meg hadde også lyst til å prøve noe nytt både i forhold til veivalg og land. Dette blir et nytt eventyr. Livet er kort.

Andresson er klar på at de mørkeblå alltid vil ha en spesiell plass i hjertet.

En virkelig fin klubb. Egentlig er jeg utrolig overrasket over hvor proff den er. Så er jeg helt sikker på at de er i gode hender med Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim som nye trenere. Jeg gleder meg til å se hvordan de gjør det i fortsettelsen.

Viking mottar overgangssum for spilleren ettersom han hadde kontrakt ut året. Det bekrefter Morten Jensen. Etter det RA kjenner til var det også et par klubber i Eliteserien som meldte seg på i kampen om den storvokste stopperen.

Den islandske stopperen kom aldri tilbake til Stavanger etter vinterpausen og hadde fått tillatelse til å diskutere med andre klubber. Viking var klare i talen på at de hadde god nok dekning på stopperplass.

Dermed finner stopperbautaen ny arbeidsgiver på siste dag av det internasjonale overgangsvinduet.

Sammenslåingsklubben ble stiftet så sent som i 2014, men ble seriemestere både i 2018, 2019 og 2020. Klubben vant også den latviske cupen i 2018.Klubben har de siste årene spilt kvalifisering til mesterligaen og røk denne sesongen it for Celtic i tredje kvalifiseringsrunde.

LES OGSÅ: Oilers med gave til SUS

Slanket stall

Dermed har Viking slanket stallen vesentlig foran denne sesongen. Jefferson de Souza, Ylldren Ibrahimaj, Michael Crowe, Zymer Bytyqi, Even Østensen og Andresson er nå borte fra laget som avsluttet sesongen i fjor. Dessuten kan stopper Tord Salte snakke med hvem han vil. Kun Kevin Kabran er hentet inn.

Stallen er betydelig slanket, men det måtte vi også gjøre med korona og usikkerheten rundt økonomi, sier Morten Jensen.

Han har også før vært klar på at dette åpner for spillere fra eget akademi i større grad.

Viking trente mandag inne i Randaberg Arena. Der var ikke nysignering Kevin Kabran. Han sitter fortsatt i karantene og skal tidligst trene med de mørkeblå tirsdag.

Mer fra Dagsavisen