Sport

Oilers-trener Todd Bjorkstrand: – Det blir den største utfordringen

Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand le­det sine menn på isen mandag, og tror ikke tre­nings­hver­da­gen blir det stør­ste hin­de­ret på vei til­ba­ke til kamp­si­tua­sjo­ner.

Følg RA Sporten på Facebook!

De fles­te Oilers-spil­ler­ne er på isen igjen og tre­ner, selv om ikke alle har lov å full­fø­re ful­le øk­ter ennå. Tre­ner Todd Bjorkstrand sy­nes det var godt å være til­ba­ke på isen med spil­ler­ne.

– Det er det vi øns­ker, sier Bjorkstrand, før han fort­set­ter:

– Vi har hatt en lang pau­se nå på grunn av ko­ro­na­vi­ru­set, så nå må vi pas­se på at alle kom­mer seg skik­ke­lig til­ba­ke. Hel­sen er det vik­tig­ste, slår Oilers-tre­ne­ren fast.

To­talt 26 av 40 per­so­ner i og rundt laget ble smit­tet av ko­ro­na­vi­ru­set gjen­nom ut­brud­det i be­gyn­nel­sen av ja­nu­ar. In­gen av spil­ler­ne har et­ter det RA kjen­ner til hatt ster­ke symp­to­mer.

LES OGSÅ: Slik opplevde Tommy Kristiansen sykdommen

Usik­kert tids­bil­de

Fjord­kraft-li­ga­en er satt på pau­se, og det er ennå uklart når det vil bli kam­per igjen for Oilers. Spil­ler­ne vet ikke om det er en uke med opp­tre­ning, el­ler tre, før de kan spille kamper igjen. Da må tre­ner­ne gjø­re spil­ler­ne for­be­redt på det som ven­ter.

– Blir det van­ske­lig å få spil­ler­ne klar til kamp igjen?

– Ut­ford­rin­gen er men­talt. Vi må være klare til kamp igjen, det blir den stør­ste ut­ford­rin­gen, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Slik blir veien tilbake for Oilers

Kamp­re­la­tert

Tre­nin­ge­ne nå bæ­rer preg av at ikke alle kan gi hund­re pro­sent gjen­nom en hel økt. Det er strenge re­strik­sjo­ner på hvor­dan spil­ler­ne kan be­las­tes gjen­nom tre­nings­ar­bei­det. Det av­hen­ger av hvor langt i opp­tre­nin­gen spil­le­ren har kom­met, og hvor­dan krop­pen re­spon­de­rer på det nye tre­nings­ni­vå­et. Det er helt individuelt når spillerne er klar for nytt nivå.

– Med en gang alle er klar til van­lig tre­ning vil det bli enk­le­re. Da kan vi star­te opp med mer kamp­re­la­tert tre­ning, mer in­tenst, sier Oilers-tre­ne­ren.

LES OGSÅ: Nå er Oilers tilbake

Mer fra Dagsavisen