Sport

Nedgang i antall påmeldte A-lag

NFF Rogaland opplever frafall i antall påmeldte lag i seniorfotballen etter snart et år uten kamper. Samtidig er det vekst blant de aldersbestemte lagene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Påmeldingsfristen for 2021-sesongen ble passert forrige uke og kretsleder Eirik Løland erkjenner at tendensen på A-lagsnivå er bekymringsverdig. Flere lag mangler fra i fjor.

Likevel ønsker han ikke å gå ut med nøyaktige tall.

– Disse er ikke godt nok kvalitetssikret enda. I forhold til seniorfotballen så jobber vi fortsatt med å få med alle klubbene også i 2021. Vi er i gang med å ta runden til dem nå, sier han til RA.

LES OGSÅ: FFO kan igjen åpnes i Stavanger

Vil analysere tall

Grunnen til at han ikke ønsker å gå ut med de nøyaktige tallene handler også om at de gjerne vil få analysere bedre. Kretsen vil finne ut hvorfor.

– De kan for eksempel ha glemt fristen. Derfor ønsker vi ikke å skape spekulasjoner med å gå ut med tall nå før vi vet helt sikkert.
Han beskriver veksten i aldersbestemt fotball som moderat.

NFF Rogaland har, foruten den aldersbestemte fotballen, ansvaret for alle serier fra 4. divisjon og ned på herresiden og 3. divisjon på kvinnesiden.

Blant teoriene som sjekkes ut er at veksten i ungdomsfotballen handler om at juniorer – som kanskje ville vært del av et A-lag – heller prioriteres mot aldersbestemt fotball fordi klubbene har større tro på at ballen vil rulle der som i fjor.

LES OGSÅ: Berntsen og Sandnes Ulf i ny dialog

Vil være fleksible

– Klubbene på A- nivå opplever også stor usikkerhet. De vet ikke om de får folk tilbake på trening, Kanskje får vi ikke et fullstendig bilde før i april. Så ser vi også statistisk at det er naturlige justeringer fra år til år i antallet lag, sier Løland.

– Vil dere nå utvide påmeldingsfristen for nye lag?

– Det har vi på sett og vis alt gjort ettersom vi er i gang med å ta runden med klubbene.

Han gleder seg uansett veldig over at det fortsatt er vekst blant de yngste – selv om han understreker at tallene her heller ikke er godt kvalitetssikret.

– Det tror vi har sammenheng med at disse kom i gang igjen med fotball i fjor. Det gjorde ikke A-lagene. Vi vil ha i gang seniorfotballen også. Unge voksne er i en sårbar situasjon, avslutter Løland.

Mer fra Dagsavisen