Sport

Bjarne Berntsen og Sandnes Ulf i ny dialog

Tidligere Viking-trener Bjarne Berntsen har denne uken igjen satt seg til forhandlingsbordet med Sandnes Ulf i forhold til å fylle en rolle der.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Styreleder Terje Hopen hos de lyseblå bekrefter overfor RA at det nå er pågående samtaler, men er sparsommelig med hvor mye han vil si.

– Jeg vil ikke si noe annet enn at vi har hatt noen samtaler med Bjarne. Så har jeg ikke lyst til å utdype mer enn det.

– Når møtte dere Berntsen sist?

– Det var denne uken, bekrefter Hopen.

Styreleder Terje Hopen i Sandnes Ulf. Foto: Pål Karstensen

LES OGSÅ: Nå har Viking blitt anmeldt av NFF etter Berntsen-saken

Tegner klubbkartet på ny

Sandnes Ulf har så langt aldri hatt en heltidsansatt rolle som sportslig leder eller sportsdirektør i sitt organisasjonskart. Denne biten har i stor grad daglig leder Tom Rune Espedal bidratt på.

Når RA spør om veien videre her forteller Hopen at klubben nå er i en prosess med å tegne om det interne kartet.

Hvordan det kommer til å se ut har de fortsatt ikke landet på.

– Det er et godt spørsmål. For å si det sånn så jobber styret nå med klargjøring av en strategi og mål for de neste fem til ti årene. En revidering av dette synes vi er på sin plass nå, sier Hopen.

Dermed er det ikke sagt at Berntsen øremerkes for en eventuell rolle direkte inn mot sport. Når klubben nå skal endre i kartet kan dette selvsagt også føre til at det stokkes noe om på roller internt.

Hopen legger også til at denne prosessen ikke er noe sololøp fra styrets side.

– Det er også opp til administrasjon og daglig leder å legge noen føringer.

Etter det RA erfarer skal samtalene mellom Berntsen og Sandnes Ulf faktisk ha kommet såpass langt at varighet på en eventuell avtale har blitt diskutert.

Bjarne Berntsen, som nå kun bor en spasertur fra Østerhus Arena, har ikke svart på RAs henvendelser torsdag.

LES OGSÅ: Bjarne Berntsen: - Klart det føles litt rart

Kontroversielt

Hans avtale med Viking ble på svært kontroversielt vis avsluttet i høst. Etter å ha snudd Viking på hodet, både sportslig og økonomisk, besluttet styrene i klubben at de ikke ønsket å ha ham med videre som hovedtrener mer.

I stedet ble Berntsen tilbudt en avtale som sportssjef i Viking. Denne var ettårig og det var ikke aktuelt for Berntsen som minst ønsket to år. Dermed ble det signert en avtale om fratredelse.

Treneren mener selv at han fikk sparken, mens klubben har kalt det en enighet. Det hele endte i et voldsomt rabalder.

Det som uansett er sikkert er at Viking har havnet i trøbbel i etterkant. Forhandlingene med Berntsen ble foretatt av AS-leder Thor Steinar Sandvik. Ettersom AS ikke var Berntsens arbeidsgiver ble saken gransket av NFF – som nå har meldt Viking inn til doms- og sanksjonsutvalget i NFF.

Denne anmeldelsen har Viking frist til 8. februar med å svare på. Det har alt styreleder Rune Bertelsen i klubbens FK meldt at de kommer til å gjøre.

Nyeste fra Dagsavisen.no: