Sport

Slik opplevde Tommy Kristiansen koronasykdommen

Blant de før­s­te ko­ro­na­smit­te­de i Oilers var pro­fi­len Tom­my Kristiansen (31). Nå er han i gang med opp­tre­nin­gen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ko­ro­na­ut­brud­det ram­met Oilers kraf­tig. 26 av 40 per­so­ner i til­knyt­ning til A-laget, som spil­le­re el­ler støt­te­ap­pa­rat, ble smit­tet.

Det går ald­ri an å si nøy­ak­tig når smit­ten skjed­de, el­ler hvem som var først. En av de før­s­te som fikk vi­ru­set på­vist i Oilers var Tom­my Kristiansen. Nå er han om­si­der frisk, ute av iso­la­sjon og klar til å kom­me til­ba­ke.

– Hva tenk­te du da du fikk på­vist ko­ro­na­smit­te?

– Jeg ble litt ner­vøs, for det er fle­re i is­ho­ckey­mil­jø­et som har slitt litt et­ter­på. Jeg var egent­lig mest redd for at noen av de på laget skul­le få al­vor­li­ge kon­se­kven­ser. Det har jo vært til­fel­ler, blant an­net i Spar­ta, hvor fle­re ennå ikke er til­ba­ke i tre­ning, sier Kristiansen til RA.

Selv had­de han det han be­skri­ver som ro­li­ge symp­to­mer.

– Det føl­tes som en in­flu­en­sa egent­lig. Jeg frøs, og had­de litt ho­de­pi­ne. Det føl­tes som noe var galt i krop­pen, for det var en kon­stant uro og vondt i ho­det. Det var tre da­ger hvor det sto på, så ga det seg et­ter det. Hel­dig­vis var det gan­ske ro­li­ge symp­to­mer, sier is­ho­ckey­pro­fi­len.

– Man­ge snak­ker om ko­ro­na­skam, kjen­te du noe på det?

– Nei, jeg gjor­de egent­lig ikke det. Det var så man­ge som fikk det sam­ti­dig i laget. Vi har vært flin­ke med å ikke sprin­ge rundt for­bi. Vi har vært flin­ke til å hol­de oss iso­ler­te. Jeg var ikke redd for å ha hatt mu­lig­het å gi det vi­de­re, sier Kristiansen.

SE VIDEO: Se intervjuet med Årets sportsnavn, Mathias Trettenes

In­gen ak­ti­vi­tet

Pe­ri­oden med syk­dom og iso­la­sjon be­tyd­de null tre­ning for Kristiansen og de and­re smit­te­de.

– Vi har ikke fått lov å trene noe, for vi skul­le ikke ha høy puls. De har vært strenge på at vi skal ha hvi­le­puls og hol­de oss ro­lig. Jeg har fulgt de rå­de­ne, så det blir tungt å kom­me til­ba­ke, sier han – før han fort­set­ter:

– Nå har vi et sju­da­gers­steg for å kom­me i gang. Det er en uke hvor vi skal kjen­ne at krop­pen re­spon­de­rer lett. Nå skal jeg prø­ve meg på is, det blir dei­lig.

LES OGSÅ: Slik blir veien tilbake for Oilers

Is igjen

For Kristiansen be­gyn­ner tes­tin­gen på is den­ne uken. Han har ikke hatt på seg skøy­te­ne si­den 5. ja­nu­ar.

– Jeg har ikke vært på skøy­ter si­den Vå­ler­en­ga-kam­pen, så det blir hardt. Vi skal få det greit til, det vik­tig­ste er at in­gen får kon­se­kven­ser av det.

Spil­ler­ne føl­ger en opp­trap­pings­plan in­di­vi­du­elt. Det be­tyr i prak­sis at spil­ler­ne kan trene mer og mer helt til de er klar for kamp­si­tua­sjon igjen, der­som krop­pen re­spon­de­rer som den skal.

Her kan un­der­lig­gen­de syk­dom­mer og in­di­vi­du­el­le for­skjel­ler av­gjø­re hvor lang tid det tar.

Da smit­ten brøt ut had­de Oilers gjort en enorm klat­ring. Et­ter en utro­lig svak start på se­son­gen, hvor laget lå på ni­en­de­plass un­der lands­lags­opp­hol­det i no­vem­ber, var de på tred­je­plass. Den snu­ope­ra­sjo­nen skjed­de på litt over én må­ned. Nå har rik­tig­nok Vå­ler­en­ga tatt til­ba­ke tred­je­plas­sen, med én kamp mer spilt.

– Sånn sett det ver­ste tids­punk­tet for oss. Det var van­ske­lig å slå oss, men vi sat­ser på kom­me i gang igjen der vi var. Vi var inne i en vel­dig fin stim, så det pas­set dår­lig, sier han.

Oilers har kun fem po­eng opp til se­rie­le­der Stor­ha­mar. Fjord­kraft-li­ga­en er satt på pau­se inn­til vi­de­re.

LES KOMMENTAR OM HOCKEYSMITTEN: Ingenting snakker tydeligere enn penger

Mer fra Dagsavisen