Sport

Landro om Stålinho: – Han er en far­ge­klatt

Tors­dag gikk Stå­le Stålinho Sæthre fra Aa­le­sund til Sand­nes Ulf, og er der­med gjen­for­ent med sin tid­li­ge­re tre­ner Steffen Land­ro.

Følg RA Sporten på Facebook!

Midt­stop­pe­ren Stå­le Stålinho Sæthre har sig­nert en to­års­kon­trakt med Sand­nes Ulf. Der­med er den før­s­te av fem til seks for­sterk­nin­ger på plass hos de ly­se­blå.

Det var Stavanger Af­ten­blad som først om­tal­te over­gan­gen tors­dag et­ter­mid­dag.

LES OGSÅ: Landros første signering for året

Kjent med sy­ste­met

Sæthre spil­te un­der Steffen Land­ros le­del­se i Nest-Sot­ra, og kjen­ner sy­ste­met godt. Han har ute­luk­ken­de spilt 3-5-2 de siste åre­ne. Inn­til nå har han vært i Aa­le­sund, men var fri til å gå til and­re klub­ber.

– Hvor­dan vil du be­skri­ve ham som spil­ler?

– Som spil­ler er han at­le­tisk. Vel­dig god fy­sikk. En spil­ler som har spilt 3-5-2 de siste fem åre­ne. Han er kjent med sy­ste­met vi spil­ler. Han er flek­si­bel, og har spilt fle­re po­si­sjo­ner. Er kom­met til Sand­nes for å spille stop­per, sier Land­ro til RA.

LES OGSÅ: Nå starter opprykksjakten for Landro

Kunst­ner­nav­net

Stålinho er ikke bare et kunst­ner­navn, men fak­tisk en nav­ne­end­ring han gjor­de. Det skjed­de et­ter en kamp med Aa­le­sund mot Ull/Kisa i 2019, iføl­ge VG. Det skal ha vært en del av en in­tern spøk i laget med de eld­re spil­ler­ne.

Land­ro kjen­ner godt til sin nye elev, og be­kref­ter per­son­lig­he­ten som blir be­skre­vet.

– Han er en far­ge­klatt, en ekte vin­ner. Han ska­per en­tu­si­as­me rundt seg. Han er en fyr det er vel­dig lett for sup­por­ter­ne å bli glad i, sier Land­ro om per­son­lig­he­ten til midt­stop­pe­ren.

Sand­nes Ulf-spil­ler­ne sam­les til se­song­opp­kjø­ring tors­dag. Da be­gyn­ner tes­tin­gen av den fy­sis­ke for­men hos spil­ler­ne, som nå skal kjem­pe om opp­rykk fra OBOS-li­ga­en til eli­te­se­ri­en.

Iføl­ge Jærbladet skal Adrian Berntsen ha fun­net seg ny klubb. Ne­vø­en til tid­li­ge­re Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen skal spille for Not­od­den.

LES OGSÅ: Dette skal Landro hente til Ulf

Mer fra Dagsavisen