Sport

– Måtte jobbe hardere enn vi håpte

Sola vant igjen, men Kristina Novak og co. måtte slite såpass mot et av bunnlagene at kampen bør være et varsku.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

33-28-seieren hjemme i Åsenhallen mot Rælingen søndag var Solas første kamp på halvannen måned. Det var også den første kampen uten keeper Esmeralda Fetahovic (reist til Sverige), Martha Barka (ryggskadd) og Martine Wolff (korsbånd).

At tre av de sikreste defensive kortene var borte var altfor lett å se.

– Vi måtte jobbe hardere på slutten enn vi hadde håpet på for å få denne seieren, sier Kristina Sirum Novak til RA.

Maja Magnussen scorer ett av sine sju mål mot Rælingen. Foto: Espen Iversen

Bakspilleren fikk dunket inn syv mål. Det var ikke i den fasen av spillet det kladdet mest. Defensivt ble rommene for store og redningene litt for få i forhold til det vi er blitt vant med fra sesongens overraskelseslag i norsk kvinnehåndball.

– Det er ikke så rart at det skurret litt med tanke på omstendighetene, men vi hadde nok håpet at vi befant oss på et litt høyere nivå enn dette, sier Sirum Novak.

LES OGSÅ: Sola forlenget med viktig duo

Likt med 12 minutter igjen

Faktisk var Rælingen, som kun har tatt fire poeng i serien så langt, likt med Sola med 12 minutter igjen å spille. Så skrudde hjemmelaget på. Keeper Amalie Frøland vartet opp med noen redninger og det tettet seg til bakover. samtidig tok laget sjansene. Da var det takk og farvel. Sola viste klasse når de måtte. Ikke mer.

– Og det er først og fremst jæklig bra at vi tar to poeng uansett. I fjor gjorde vi ikke det på dårlige dager og i kamper som dette, sier Camilla Herrem.

Camilla Herrem dundrer inn mål mot Rælingen. Foto: Espen Iversen

Klubbens største stjerne spilte sin første kamp etter EM-gull og karantene hjemme i julen.

– Vi var ikke klare fra start i det hele tatt. Før kampen snakket vi at vi måtte være det. Ellers ville Rælingen følge oss. Det gjorde de, sier hun.

Herrem erkjenner glatt at den store forskjellen på Sola var det defensive.

– Det kommer vi til å trenge litt tid til å sette uten de tre som er borte. Nå får vi kikke litt på video og se på hva vi kan forbedre. Det som er sikkert er at vi må opp flere hakk mot Fana i neste kamp, sier hun.

Skrev ny avtale

Kristina Sirum Novak, som ble delt toppscorer med Maja Magnussen søndag, signerte for øvrig ny ettårskontrakt denne uken. Dermed er en viktig brikke på plass for neste år.

– Hvorfor valgte du å bli?

– Det handler om egen utvikling. Jeg vil kunne gjøre noe annet enn å bare skyte. Så merker jeg at jeg er blitt mye mer spillende og komplett etter bare et halvt år med Steffen Stegavik og Kjetil Aanestad. Det er ikke noe poeng i å avslutte den utviklingen, sier Sirum Novak.

Av de største profilene er det nå kun Malin Holtas signatur som mangler.

– Hun hadde i utgangspunktet frist til 31. desember med å signere. Nå må vi summe oss litt å finne ut hva vi gjør. Vi må ha et svar av henne, sier daglig leder John Harald Kåsen til RA.

LES OGSÅ: Derfor ble Sola-Aker utsatt

Kampfakta:
Håndball, Rema 1000-ligaen kvinner
Sola-Rælingen 33–28 (16–14)
Åsenhallen, ingen tilskuere
Sola: Amalie Frøland, Johanna Fossum – Guro Berland Husebø, Malin Holta 6 (2), Vilde Ueland 1, Frøydis Seierstad Wiik 1, Maja Magnussen 7, Kristiane Knutsen 6, Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 7, Mathilde Caroline Holck, Emilie Andreassen Hamre, Hege Holgersen Danielsen 3, Camilla Herrem 2.
Toppscorer Rælingen: Anniken Wollik 9
Utvisninger: Sola 3x2 min. Rælingen 3x2 min.

Mer fra Dagsavisen