Sport

Oilers leter etter «reservemotstander» lørdag

Oppgjøret mellom Oilers og Sparta lørdag er avlyst, men nå kan det bli seriekamp i DNB Arena likevel.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det stemmer at vi jobber med en alternativ løsning. Denne går ut på å framskynde den ene oppgjøret mot Grüner til lørdag, sier sportsdirektør Pål Higson i Oilers til RA onsdag kveld.

Han forteller at forbundet allerede har sagt ja til forslaget.

– Dette står nå egentlig bare på Grüner. De har fått en henvendelse om det, sier Higson.

LES OGSÅ: Oilers-Sparta ble utsatt likevel

Koronaforviklinger

Det opprinnelige oppgjøret mot Sparta ble avlyst grunnet nok et koronautbrudd hos sarpingene. Klubben hadde 14 A-spillere tilgjengelige. Disse har status som immune etter forrige utbrudd. Samtidig er resten av laget samt støtteapparatet i karantene. Skulle kampen blitt spilt måtte de ha fylt på med juniorer – noe som er fullt mulig etter regelverket.

Egentlig var kampen ikke avlyst, men trener Sjur Robert Nilsen har presset kraftig på for en avlysning. Han mente det gikk over streken for fair play – og ble til slutt hørt.

For Oilers er det likevel sterkt ønskelig å få unna kamper i et så høyt tempo som mulig framover. Det er fort den eneste sjansen for å få en fullverdig grunnserie i mål.

– Vi må være løsningsorienterte. Får vi spilt mot Grüner vil vi skaffe oss en ledig dato i kalenderen senere, sier Higson.

Kan spille til mai

– Hva er egentlig siste dato for å kunne fullføre grunnserien?

– Egentlig eksisterer det ikke noen slik og det er en prioritet å få avviklet så mye av seriespillet som mulig. Så skal vi også spille sluttspill. Det kan være vi må skyve litt på planene for dette og måten det avvikles på, sier Higson.

Serien har nå fått avviklet to av de fire rundene mellom lagene og punktet hvor en mester kan kåres er alt nådd. Det kan skje ved å kutte runder, men også avgjøres på seiersprosent ved ulikt kampantall.

Samtidig er det ikke ønskelig. En løsning med færre kamper eller færre runder i sluttspillet kan fort bli et tema.

Situasjonen er likevel presset med få ledige datoer og ganske vanvittige smitteutbrudd. Onsdag meldte TV2 om 22 smittede i Stjernen. Alle testene hadde heller ikke fått svar.

– Så tror jeg 1. mai nok er en ganske definitiv sluttdato for når sesongen skal fullføres. VM står på kalenderen fra 10. mai. Før det eventuelt er avlyst må det bli slik.

Om det skal spilles etter det peker Higson på et vell av nye utfordringer som også vil komme.

Det gjelder både utløpte kontrakter som må kortidssforlenges, en lengre periode hvor spillerne må lønnes av allerede tomme klubbkasser og VM.

Mer fra Dagsavisen