Feiret rumpemål og VIF-skalp: – Alle scoringer teller

Som i fjor er Brady Brassart (27) i ferd med å vokse seg større for hver kamp. Mot VIF scoret han også på svært uvanlig vis.

Tirsdag avgjorde den kanadiske centeren den tette duellen mot VIF og sørget for at jakten på tabelltoppen fortsetter.

Oilers ligger nå kun fem poeng bak serieleder Storhamar og ett poeng bak VIF på 3.-plassen.

Etter den svake starten dundrer nå lokomotivet på for fullt, men uten Brassarts scoringer ville det fort blitt stans på Jordal.

For selv om Oilers dominerte banespillet, og skjøt klart mest, var VIF dødelig effektive.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Tobias Lindström i den første perioden. Så utlignet Brassart i den andre. Det målet var av den spesielle sorten.

– Deilig å få mål der! Pucken traff meg i rumpa og spratt inn, men alle mål teller, sa han til TV2.

Sløste i overtall

På tross av at Oilers spilte fem minutter i overtall sammenhengende i den tredje perioden, på grunn av matchstraff etter en grisetakling på André Strandborg, fikk de ikke mål. I stedet skjedde det som ofte skjer etter at et lag har presset massivt.

VIF og Lindström slo til ut av ingenting etter en dropp og ledet 2–1 med kun ni minutter igjen.

Oilers fikk likevel summet seg fort. Halvannet minutt etterpå utlignet Joey Martin. Han kastet seg i luften og satte inn en puck som lå løst på streken.

Avgjørelsen falt først i Sudden Death – til tross for flere gode sjanser for Oilers i overtall på tampen.

Og det var igjen Brady Brassart som scoret. Det gjorde han etter en fantastisk finte og pasning fra David Morley – etter det som fort kunne blitt en overgang alene med keeper for VIF.

Glad Kristiansen

Tommy Kristiansen var henrykt etterpå.

– Dette var to meget viktige poeng, slo han fast til TV2 – og fortsatte:

– Utrolig deilig. I dag slurvet vi fryktelig i overtall, men samme det. Vi fikk to poeng og fortsatte å klatre. Det var det viktige.

Kristiansen er klar på hvordan Oilers har klart å gå fra å ligge nest sist til å snart ha tatt igjen topplagene.

– Årsaken er at vi har et sterkt lag. Vi står sammen. Det har vært gøy å snu dette. Jeg er stolt av guttene og hvordan vi har spilt i det siste. Oilers skal ikke avskrives. Tross en svak start.

Selv så han ut for å være særdeles avskrevet etter at han måtte skøyte rett i garderoben med store smerter i den andre perioden. Han endte med hodet og skulderen først i vantet etter en duell med Daniel Sørvik.

– Det går bra med skulderen. Det var en nerve som kom i klem. Vondt, men jeg kan ikke stå over nå, sier Kristiansen.

VIF-trener Roy Johansen var selvsagt ikke like fornøyd med tingenes tilstand.

– En bra kamp av oss, men surt å tape på en slik feil. Vi mistet pucken på verst tenkelige sted da vi skulle kjøre overgang. Der kunne vi fått en situasjon alene med keeper, sier han.

Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Vålerenga – Stavanger Oilers 2–3 e.f. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)
Mål: 1. periode: 1–0 (15.23) Tobias Lindström (Jørgen Karterud, Kalle Ekelund).
2. periode: 1–1 (28.47) Brady Maurice Brassart (Christopher Corbin Rumble, Nicolai Bryhnisveen).
3. periode: 2–1 (50.45) Lindström, 2–2 (52.20) Joey Martin (David Morley, Dan Kissel).
Forlengning: 2–3 (63.40) Brassart (Morley).
Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Stavanger 5 x 2 min.
Skudd: 23–37