Sport

Sola stråler neppe like sterkt etter jul

Steffen Stegavik og Sola har tatt Håndball-Norge med storm i år. Det er flere klare grunner til at han er langt mer skeptisk til fortsettelsen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola-treneren har i tur og orden sett tre av hans viktigste spillere forsvinne fra startoppstillingen av ulike grunner.

Først røk den viktige streken Martine Wolff korsbåndet. Hun er ute resten av sesongen. Så var det forsvarssjefen Martha Barkas tur til å være uheldig. Hun er ute med ryggskade i flere måneder.

Det hele toppet seg da keeper Esmeralda Fetahovic ba om å bli løst fra kontrakten denne helgen. Av familiære grunner har hun reist hjem til Sverige.

– Forutsetningene er kraftig endret her?

– Ja. De er det, sier en ærlig Stegavik til RA.

LES OGSÅ: Derfor drar Solas førstekeeper hjem

Mangler midlene

Han innser selvsagt realitetene. På toppen av skadene råder han også over et lag som ikke i like stor grad har overraskelsesmomentet og litt undervurdering på sin side.

– Jeg blir dypt imponert om andre del av sesongen blir like god som den første. Vi har overrasket mange. Nå er det også mange lag som ser opp til Sola og vil slå oss siden vi har vært så gode.

Ektemannen til Camilla Herrem har sett sitt lag kun tape to kamper etter at han tok over. De ligger på bronseplass på tabellen og er klare for cupfinale mot Vipers. På veien dit brøt de blant annet barrieren med å slå Storhamar – ett av to lag foran på tabellen.

Selv om forutsetningene er endret har ikke Sola midlene til å gjøre så veldig mye mer enn de alt har gjort. Stegavik erkjenner at han gjerne skulle hatt det. Blant annet hadde tre keepere vært ønskelig.

– I utgangspunktet sitter vi i ro, men vi skulle gjerne hatt tre i troppen. Dukker noe opp hopper vi på. Så er det ikke mange gode keepere ledige midt i sesongen og Sola har ikke økonomi til å kjøpe noen ut av avtalene.

– Så dere ser aktivt?

– Nei, men dukker det opp noe er vi interesserte.

Han peker på at Sola nå får svaret på hvor god troppen som helhet er – ikke bare de mest brukte spillerne.

– Nå er noen ute og de skal erstattes. Så håper vi at noen tar rollene. Om det går kjapt nok å kjøre dem inn blir spennende å se. Husk at vi brukte noen måneder med de vi hadde på dette også før sesongen.

– Er det egentlig realistisk å ha et mål om bronse slik det har blitt nå?

– Vi ligger der vi ligger nå. Ingen kan ta det fra oss. Drømmen er å holde på den plassen. Realistisk sett, med tre som har startet alt ute, så kommer det til å svinge mer.

Opptelling til slutt

Den trønderske suksesstreneren peker på at målet i Sola uansett er sluttspill. Det i seg selv er en stor opptur etter å ha vært nære nedrykk forrige sesong.

– Målet var sluttspill. Drømmemålet, som knapt ble diskutert, var cupfinale. I så måte er vi godt fornøyde så langt. Så behøver vi fem-seks seirer til for å sikre sluttspill. Da kan vi se på dette og telle opp.

Cupfinalen til Sola mot Vipers skulle i utgangspunktet vært spilt i romjulen. Den er utsatt på grunn av at flere Vipers-spillere, og kona Camilla Herrem, nå er i karantene etter EM-gullet i Danmark. Det betyr en rolig jul på hjemmebane.

– Vi har ikke hørt så mye om ny dato, men 20. februar er et forslag som er på banen nå. Vipers deltakelse i mesterligaen avgjør.

– Egentlig er det vel en fordel for dere om det drar ut i tid for å få Martha Barka tilbake?

– Det er korrekt. Vi har ikke noe hastverk. Så får Vipers et vanskelig program. De har mange kamper å ta igjen, sier Stegavik.

Mer fra Dagsavisen