Oilers på tredjeplass: – Viktig seier før julepausen

Oilers snudde kampen og slo Sparta 3-4 på borteis.

Assistenttrener i Oilers, Juha Kaunismäki, er mener laget viste hva som bor i dem da Sparta ble beseiret i siste kamp før jul.

Det var Sparta som scoret kampens to første mål. Likevel fant Oilers en måte å vinne på.

– Vi viste stor karakter. Vi var ikke klar til å spille i første periode. Vi trengte pausen da den kom. Fra andre periode av spilte vi mer Oilers-hockey. Da satte vi press på dem og viste hvordan vi ønsker å spille. Det er også gledelig at vi forsvarte ledelsen bra, sier Kaunismäki til RA.

Tredjeplass

Etter seieren mot Sparta er Oilers på tredjeplass i Fjordkraft-ligaen. Det er en sterk kontrast til niendeplassen i første del av november.

– Det var en viktig seier før julepausen, sier Oilers-assistenten.

Ikke alvorlig

Magnus Hoff var tilbake fra skade, men spilte kun fem minutter og 28 sekunder. Kaunismäki bekrefter til RA at det ikke var noe alvorlig med ham.

Nå tar Oilers julepause. Neste kamp er mot Narvik i romjulen. De kommer til Stavanger for dobbeltkamper 28. og 29. desember.

Fjordkraft-ligaen, ishockey

Sparta-Oilers 3-4 (2-0, 0-2, 1-2)

Sparta Amfi, 200 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 Niklas Roest (Pedersen, Jacobsson) (06:27), 2-0 Henrik Knold (Falk-Larssen, Crotty) (15:39). 2. periode: 1-2 Markus Vikingstad (David Morley, Dan Kissel) (28:51), 2-2 Morley (Kissel, Daniel Bøen Rokseth) (30:37). 3. periode: 2-3 Chris Rumble (Joey Martin) (45:20), 2-4 Vikingstad (Kissel, Morley) (49:01), 3-4 Eirik Børresen (Crotty) (57:45)

Skudd: 27-29

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Oilers 4 x 2 min., 1 x 10 min.