Sport

Markus Vikingstad: – Helt annen energi

Oilers slo Sparta 3-4 på borteis, og inntok dermed tredjeplassen i Fjordkraft-ligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg synes vi har spilt bra de siste tolv kampene, siden vi snudde det. Du kjenner en helt annen energi i laget, og flyt. Selv om vi tapte to kamper synes jeg vi har spilt ganske bra den siste måneden. Nå kan vi ta oss en fortjent ferie, i fire dager. Det hjelper på, sier Vikingstad til RA.

LES OGSÅ: Slik var kampen

To mål

Selv strålte han i kampen mot Sparta. Den store centeren reduserte for Oilers like før halvspilt midtperiode.

I tredje periode økte han ledelsen, med Oilers' fjerde scoring i kampen. Da knuste han Niklas Roest i en duell om pucken på en retur fra Dan Kissels skudd.

– Han får tillit igjen, og scorer to mål i førsterekken. Han gjør en god jobb. Det er deilig å se at Markus har tatt det steget. Det er viktig for oss, og kult for ham, sier assistenttrener Juha Kaunismäki.

LES OGSÅ: Lite spilletid på Hoff

Solid kjemi

Førsterekkeving David Morley scoret også. Rekken viste seg fram, nok en gang.

Vikingstad føler det har fungert bra i rekken, som ble opprettet etter Rudolfs Balcers fikk en puck i ansiktet på trening og måtte på skadelisten. Nå skal Balcers returnere til NHL-klubben Ottawa Senators.

– Kjemien fungerer bra. Vi har spilt godt de kampene vi har hatt sammen, og skapt en haug med sjanser. Det har vært mye stang-ut føler jeg, så det var deilig med litt stang-inn i dag. Det var viktig for meg, sier Vikingstad.

LES OGSÅ: Leverer over styrets mål

Kampfakta:

Fjordkraft-ligaen, ishockey

Sparta-Oilers 3-4 (2-0, 0-2, 1-2)

Sparta Amfi, 200 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 Niklas Roest (Pedersen, Jacobsson) (06:27), 2-0 Henrik Knold (Falk-Larssen, Crotty) (15:39). 2. periode: 1-2 Markus Vikingstad (David Morley, Dan Kissel) (28:51), 2-2 Morley (Kissel, Daniel Bøen Rokseth) (30:37). 3. periode: 2-3 Chris Rumble (Joey Martin) (45:20), 2-4 Vikingstad (Kissel, Morley) (49:01), 3-4 Eirik Børresen (Crotty) (57:45)

Skudd: 27-29

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Oilers 4 x 2 min., 1 x 10 min.

Mer fra Dagsavisen