Live: Sparta-Oilers

Oilers møter Sparta i Sarpsborg. Vi følger kampen direkte fra første dropp klokken 18.30.

Bilde 1 av 4

Sparta-Oilers 3-4

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over. Oilers vinner 3-4 i Sparta Amfi. Vi kommer tilbake med mer i løpet av kvelden.

60. min.: Droppen tas til venstre for Holm. Oilers får ikke pucken ut av sonen.

60. min.: Sparta tar timeout.

60. min.: 38 sekunder igjen av kampen, og dommerne diskuterer om det skal droppes i midtsonen eller til venstre for Holm.

59. min.: Brassart får pucken ut av egen sone. Strålende defensiv jobb fra den canadiske centeren.

58. min.: Mål 3-4 Eirik Børresen reduserer for Sparta mot gamleklubben. Kommer et skudd inn mot Holm, og Børresen kriger på pucken som stopper opp i en Oilers-spiller.

58. min.: Sparta tar ut keeper.

57. min.: Oilers er flinke til å ofre seg i egen sone. Skal ha tre poeng med seg hjem til julefeiringen i Stavanger.

55. min.: Sparta presser på for en redusering. Oilers ser ut til å ha kontroll defensivt.

53. min.: Martin skyter, Roest blokkerer. Det ser vondt ut for landslagsspilleren.

53. min.: To fysiske lag som møtes. Det trives åpenbart Tommy Kristiansen med. Er på i alle duellene han kan.

51. min.: Verdt å merke seg Vikingstads framgang etter han fikk tillit i førsterekken da Rudolfs Balcers ble skadet etter et skudd i ansiktet på trening. Naturlig i førsterekken.

50. min.: Mååål 2-4 Markus Vikingstad setter sin andre scoring for kampen! Kissel skyter, Normann gir retur med spakhansken. Vikingstad stormer inn mot mål og har to mann på seg. Det gjør ingenting for den store og tunge centeren. Knuser Roest i duellen og øker ledelsen for Oilers.

49. min.: Oilers er flinke til å få pucken på mål i dag. Det har ikke vært for omstendelig etter første periode.

48. min.: Nå presser Sparta på for utligning. Holm redder en overgang fra Roest og Jakobsson. Rokseth sender pucken ut, men det blir icing.

47. min.: Sparta kommer til flere sjanser, og det blir kaos foran Henrik Holm. Oilers-keeperen får blokkert pucken. Hektisk.

46. min.: Mååål 2-3 Chris Rumble sender Oilers i ledelsen! Martin er smart, holder pucken og venter på Rumble som kommer i fart. Hurrød gjør en god jobb foran Normann i Sparta-målet.

45. min.: Bjorkstrand har begynt å endre på rekkene. Nå er Kristiansen på med Brassart og Søberg. Kan skape ny energi med noen nye kombinasjoner. Strandborg går inn med Hurrød og Martin.

44. min.: Morley serveres i slottet, men bommer.

43. min.: Wetteland er nær sin andre seniorscoring! Ender med dropp i offensiv sone for Oilers.

42. min.: Det blir rot i oppspillet for Oilers. Rumble bommer på pucken, og Roest kommer alene med Holm. Sparta-kapteinen skyter i stolpen.

41. min.: Oilers lar det ikke være tvil, de skal vinne. Går rett i angrep.

41. min.: Tredje periode settes i gang.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Oilers har våknet, og scoret midtperiodens to mål. Stillingen er 2-2. Oilers kom ut og var mer aggressive etter pausen. Da David Morley utlignet til 2-2 ble kampen straks mer rotete. Siste halvdel av perioden var preget av mange overganger.

39. min.: Sparta på overgang. Sander Thoresen skyter, Oilers-keeper Holm blokkerer.

38. min.: Spartas Stavanger-mann Anders Tangen Henriksen i duell med Oilers-backen Andreas Klavestad fra Sarpsborg.

38. min.: Kampen har vært rotete etter utligningen.

36. min.: Det dømmes icing mot Sparta, men pucken var innom Oilers' Strandborg. Hoveddommeren bryter inn. Det blir dropp i midtsonen.

35. min.: Fjerderekken kriger pucken inn på mål. Wetteland skyter, Kuisma og Hoff jobber på returen. Pucken ligger på isen, men Normann blokkerer.

34. min.: Sparta har våknet etter Morleys utligning for Oilers. Er langt mer aggressive.

33. min.: Kristiansen og Soudsky veksler noen ord etter dommeren har blåst. Hoff inne med Brassart og Kristiansen nå.

31. min.: Mååål 2-2 David Morley snur kampen for Oilers. Kissel skyter, Martin holder av en Sparta-spiller og Morley får åpent mål.

31. min.: Karlsen får to minutter for holding mot Rumble. Overtall for Oilers.

31. min.: Sparta-sjanser på rekke og rad. Tre stykker, men Henrik Holm storspiller.

30. min.: Sparta kommer med sin beste mulighet i andre periode, men Holm er på jobb.

29. min.: Mååål 2-1 Markus Vikingstad serveres av Morley og reduserer for Oilers. Pen pasning fra Morley, som har vært en skygge av seg selv den siste tiden.

29. min.: Oilers har vært mye friskere så langt i andre periode.

28. min.: Ulriksen står opp i egen sone og takler.

26. min.: Vikingstad skyter, men Normann redder.

25. min.: Spartas vinger er flinke til å ta ut Oilers-backene, når Oilers er i offensiv sone.

24. min.: Herlig fysisk spill av Tommy Kristiansen! Fullfører taklingene i offensiv sone.

22. min.: Oilers åpner friskest. Er frampå, og spiller fortsatt på fire rekker.

21. min.: Midtperioden er i gang. Oilers er nødt å være mer effektive for å skaffe poeng. Man må nesten regne med at Bjorkstrand spiller på tre rekker gjennom perioden.

Første periode:

20. min.: Det er pause. Oilers ligger under 2-0, men leder skuddstatistikken med sine elleve skudd mot Spartas ni.

20. min.: Begge lag har fem utespillere igjen.

19. min.: Rumble vinner pucken i egen sone, men roter den bort igjen.

18. min.: Fire mot fire kan være en fordel for de kreative spillerne til Oilers, som får vesentlig mer rom på isen.

18. min.: Kristiansen og Soudsky tar en bitteliten dans på isen, etter en blokkering. Blir fire mot fire i to minutter. 2.28 igjen av perioden.

18. min.: Oilers trykker på. Kissel skyter, Normann redder. Vikingstad er på returen, men Sparta-keeperen gjør en nydelig redning.

17. min.: Normann blokkerer pucken. Det blir powerbreak. Nå får Bjorkstrand muligheten å gi de siste instruksjonene før pausen.

16. min.: Mål 2-0 Henrik Knold får pucken av Falk-Larssen, og sender den forbi Henrik Holm. Sveum var for langt unna Knold til å hindre det.

15. min.: Oilers jakter utligning i Sparta Amfi. Det er en fysisk kamp, og Oilers' største sjanser så langt er på overganger.

13. min.: Sparta er fullt lag.

13. min.: Brassart skyter, den går like utenfor.

12. min.: Oilers spiller seg raskt inn i offensiv sone, men skyter i stedet for å etablere seg. Får byttet innpå andreoppsettet.

11. min.: Hurrød skaffer Oilers et overtall. Blir trippet på vei inn i offensiv sone.

10. min.: Førsterekken til Oilers gjør et sliteskift i egen sone.

9. min.: Oilers er fullt lag igjen.

9. min.: Stolpeskudd fra Sparta!

8. min.: Klavestad dekker skudd, og forlater isen med smerter.

7. min.: Ulriksen får to minutter for charging, og to for roughing. To minutter også til Spartas Jakobsson. Fem mot fire for Sparta.

7. min.: Det blir hett på isen. Ulriksen finner en dansepartner hos Sparta.

7. min.: Mål 1-0 Niklas Roest får pucken på blålinjen, noen sekunder før utvisningen er over. Skøyter litt framover og skyter pucken forbi Holm. Ikke uventet at det kom en scoring i overtall for Sparta, som scoret tre ganger med en mann mer mot Vålerenga tirsdag.

6. min.: Oilers spiller bra i undertall.

5. min.: Før spillet går i gang igjen får Bryhnisveen ti minutter i utvisningsboksen for usportslig oppførsel.

5. min.: Undertall for Oilers. Kissel får en tominutter. Ulriksen mener Sparta skulle hatt en utvisning i forkant, da han fikk en albue i hodet bak mål.

5. min.: Førsterekken entrer offensiv sone. Morley og Vikingstad kombinerer fint bak målet, pucken ender hos Kissel. Han prøver å legge over på backhand, og skyter utenfor.

4. min.: Kun en av to Stavanger-gutter er med for Sparta i kampen, Anders Tangen Henriksen. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er Even Myreng Kjellesvik fortsatt syk.

2. min.: Sparta åpner seg opp, og Vikingstad setter fart mot mål. Normann redder skuddet fra 21-åringen.

1. min.: Sparta åpner med å presse Oilers. Holm får blokkert pucken.

1. min.: Pucken er droppet i Sparta Amfi. Kampen er i gang!

Før kampen:

Oilers møter et spillesugent Sparta, som gikk 27 dager uten å spille kamper. Årsaken til det lange oppholdet var koronasmitte i laget.

Tirsdag sikret Oilers en kontrollert hjemmeseier mot bunnlaget Grüner. En av tre veldig positive ting var at Stavanger-gutten Christian Wetteland (20) scoret sitt første mål på seniornivå.

Den andre er at det løsnet for Joey Martin. Den 32 år gamle canadieren har hatt en vanskelig start på sesongen, og scoret sitt andre mål siden oktober. Rekken med ham, Markus Søberg og Sander Hurrød storspilte mot Grüner.

William Kuisma (18) fikk debuten sin for Oilers, og var den niende spilleren fra Stavanger som spiller for laget denne sesongen. Den defensivt smarte vingen skaffet Oilers overtall i et av sine første skift på A-laget, og spilte en god kamp.

Spartas oppvarming til kampen var mot Vålerenga tirsdag. Det endte med seier på straffeslag. Tre av fire mål i ordinær tid kom i overtall.

Tommy Kristiansen, Andreas Klavestad og Kristian Østby er alle oppvokst i Sparta og Sarpsborg. For Sander Hurrød og Henrik Holm betyr trolig kampen også en del, da de kommer fra nabobyen Fredrikstad. Rivaliseringen mellom byene er sterk.

Magnus Hoff og Andreas Klavestad er med laget på borteturen etter sine skadeavbrekk. Jonas Wikstøl, Ludvig Hoff og Thomas Berg-Paulsen er fortsatt ute med skader, mens Simen Talge soner sin siste av de to kampene han ble utestengt.

Oilers' rekker, med Henrik Holm i mål:

1. rekke: Daniel Bøen Rokseth, Kristian Østby-David Morley, Markus Vikingstad, Dan Kissel.

2. rekke: Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum-Tommy Kristiansen, Brady Brassart, André Bjelland Strandborg.

3. rekke: Chris Rumble, Patrick Ulriksen-Markus Søberg, Joey Martin, Sander Hurrød.

4. rekke: Andreas Klavestad (sjuendeback) - Magnus Hoff, Christian Wetteland, William Kuisma.