Sport

Herrem kan vinne EM-jackpot

Norge har spilt seg til VM neste år etter EM-suksessen. Det ligger også an til millionutbetalinger i bonuser for Camilla Herrem og co.

Kolding, Danmark 20201215. 
Camilla Herrem under kampen mellom Ungarn og Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Følg RA Sporten på Facebook!

Vinner Norge EM, betyr det 120.000 kroner i ekstrautbetaling for hver av de norske spillerne. Det gjelder også ubenyttede reserver som har vært med i Danmark.

Denne bonusen er det Norges Håndballforbund (NHF) som står for.

Satsene for EM: Gull 90.000, sølv 60.000, bronse 40.000 og 4.-plass 17.000.

Semifinaleplassen i EM gjør at Norge er kvalifisert for neste års VM. Mesterskapet spilles i Spania med 32 deltakernasjoner mellom 2. og 19. desember.

LES OGSÅ: Mener Norge ikke er favoritter

NHF-bonus

VM-plassen utløser en NHF-bonus på 30.000 kroner til hver norske spiller. Vinner Norge EM, må NHF ut med cirka 2,7 millioner kroner i bonuser til spillerne.

Vel halvparten av det beløpet kan dekkes opp ved å sikre EM-gullet. Da tikker det inn snaut 1,5 millioner kroner i seiersbonus fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Totalt er premiepotten i EM på rett over 3 millioner. Disse pengene fordeles mellom semifinalistene etter sluttplassering i EM.

Årets EM har ingen innvirkning på fordeling av OL-plasser. Verken Kroatia eller Danmark får spille i Tokyo neste år. De misbrukte sin sjanse før og under VM-2019.

LES OGSÅ: Fire lokale tatt ut til håndball VM

Fullroser Norge

Frankrike er kvalifisert som EM-vinner i 2018. Norge må gjennom en OL-kvalifisering i Montenegro i mars mot Romania, Kasakhstan og vertsnasjonen. De to beste får OL-billett.

Tolv lag skal delta i håndballturneringen for kvinner i OL. Troppen vil inneholde 14 spillere mot 16 i EM og VM.

Fredag møtes Norge og Danmark til EM-semifinale. Det andre oppgjøret er mellom Frankrike og Kroatia.

Danmarks trener Jesper Jensen er på sin side full av lovord om Norge før semifinalen.

– Norges keepere er av de beste i verden, deres forsvar er best i verden, og kontringsspillet er i særklasse best i verden, sa Jensen på en pressekonferanse i Boxen-arenaen torsdag.

– Mye av det vi gjør, er hentet fra det Norge har gjort. Det er dumt å ikke dra nytte av andre. Man behøver ikke finne opp alt på nytt.

Finale og bronsekamp avvikles søndag. Alle kamper foran tomme tribuner i Herning.

LES OGSÅ: Nå ligger Viking sist etter tap i bunnoppgjøret