Sport

Slik skal Oilers slå Grüner

Grüner kommer på besøk i DNB Arena tirsdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et­ter kamp­pau­sen i star­ten av no­vem­ber har Oilers spilt bra. De to siste kam­pe­ne har det endt med tap. Rik­tig­nok tok Oilers med seg ett po­eng mot Lillehammer lør­dag.

Tre­ner Todd Bjorkstrand me­ner det har vært gode kam­per, og på­pe­ker hvor jev­ne de var. Nå me­ner han en av nøk­kel­punk­te­ne før Grü­ner-kam­pen er å ha spil­ler­ne kla­re fra før­s­te dropp.

– Vi må være kla­re fra start mot Grü­ner. Vi må være mer effektive foran mål, sier Bjorkstrand til RA.

Un­der lør­da­gens kamp i DNB Arena mot Lillehammer had­de Oilers-spil­ler­ne 38 skudd på mål. Kun to re­sul­ter­te i sco­rin­ger.

Kam­pen gikk til straf­fe­slag, og i spil­le­for­len­gel­sen sto Oilers for tre av tre skudd på mål.

LES OGSÅ: Dommen til Talge er klar

Pla­nen

Grü­ner har sjok­kert Oilers tid­li­ge­re, og Bjorkstrand har god kon­troll på hva som ven­ter.

– Vi må spille vårt spill. Vi er også nødt å vise re­spekt for mot­stan­de­ren vår. Det er all­tid tøf­fe kam­per mot dem. Sam­ti­dig er vi nødt å spille hardt, sier Oilers-tre­ne­ren.

Det gjen­står kun to kam­per før jul. Tors­dag spil­les den siste av kam­pe­ne, da er Spar­ta mot­stan­der i Sarps­borg.

Kam­pen mot Spar­ta er flyt­tet fra no­vem­ber, da det kom ko­ro­na­ut­brudd i Sarps­borg-laget. De mø­ter Vå­ler­en­ga i kveld til sin før­s­te kamp si­den 19. no­vem­ber.

Bjorkstrand øns­ker ikke å ten­ke fram til tors­da­gens kamp, i kjent stil. Han hol­der seg til den nes­te tre­nin­gen, og kam­pen.

– Nå er det Grü­ner som gjel­der, sier Bjorkstrand med et smil.

LES OGSÅ: Brassart: - Ekstremt surt å tape slik

Ska­der

Den siste ti­den har det vært man­ge ute med ska­der for Oilers. Nå er ska­de­lis­ten re­du­sert, sam­ti­dig som Si­men Tal­ge fikk to kam­pers ka­ran­te­ne et­ter slåss­kam­pen mot Stein And­re Økels­rud Hagen lør­dag.

Bjorkstrand øns­ker ikke å skyl­de på ska­de­ne et­ter ta­pe­ne mot Stor­ha­mar og Lillehammer.

– Vi vil selv­sagt ha alle til­ba­ke, men vi kan ikke unn­skyl­de oss. Det er bare sånn det er, sier han.

Un­der manda­gens tre­ning var An­dre­as Kla­ve­stad og Daniel Bøen Rok­seth til­ba­ke på isen. Et­ter tre­nin­gen var Lud­vig Hoff ale­ne på isen for å tes­te for­men. Han spil­ler sann­syn­lig­vis ikke noe før jul.

Fort­satt er ska­de­lis­ten lang. Chad Costello, Rudolfs Balcers, Jo­nas Wik­støl, Mag­nus Hoff og Thomas Berg-Paulsen er ennå ute med for­skjel­li­ge ska­der.

Det har gitt rom for spil­le­re som Noah Bergesen Aar­thun, Chris­ti­an Wet­te­land og Sander Hu­se­bø.

Dan Kis­sel bæ­rer po­eng­hjel­men et­ter 25 mål­po­eng på se­son­gens 18 Oilers-kam­per. Det er kun Stor­ha­mar-pro­fi­len Pat­rick Thoresen (28) og Frisk As­kers Bob­by MacIntyre (30) som har pluk­ket med seg fle­re po­eng så langt i Fjord­kraft-li­ga­en.

De siste fem kam­pe­ne står Kis­sel med åtte po­eng. På and­re­plass blant Oilers-spil­ler­ne er bac­ken Ni­co­lai Bryh­ni­sve­en. Han har seks po­eng på de siste fem.

Mer fra Dagsavisen