Sport

FK har ikke diskutert fortsettelse med Berntsen

De som måtte håpe på en julegave, i form av at Bjarne Berntsen (63) fortsetter i Viking, vil neppe få det ønsket innfridd.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings FK-styre har nemlig fortsatt ikke tatt noe standpunkt til om de ønsker å gå i ny dialog om en fortsettelse med Bjarne Berntsen involvert i klubben. Samtalene som har vært så langt har ikke inneholdt diskusjoner om dette. Det vil heller neppe skje noe mer konkret før over jul. Styret har ikke planlagt flere møter i år.

Treneren til Viking hadde torsdag sin siste dans foran publikum. I utgangspunktet har han signert en sluttavtale og er ferdig i klubben fra nyttår av. Berntsen selv har ikke stengt døren fullstendig, men skal i dialog med Sandnes Ulf.

Samtidig er det sterke stemmer blant klubbens aksjonærer som ønsker at det opptas forhandlinger med Berntsen om en fortsettelse som sportsdirektør.

Nå er det uansett satt to streker under at det er FK som eventuelt må ta denne dialogen – og de har fortsatt ikke landet på noen konklusjon.

Når RA spør om det konkret er luftet en potensiell fortsettelse i samtalene som nå har vært med Berntsen benekter FK-leder Rune Bertelsen det.

– Det skjer egentlig lite konkret rundt det. Vi har hatt blikket mot å ha et godt forhold til Berntsen når han går av ved nyttår. Så har både klubb og selskap blitt rystet i denne runden. Om det er FK, AS eller Bjarne – så tror jeg alle har behov for litt avstand. Litt tid til å reflektere over ting. Per i dag skjer ingenting konkret i forhold til denne situasjonen.

LES OGSÅ: Trio ferdige i Viking

Venter på NFF

Bertelsen har heller ikke tatt noen beslutning om hvorvidt han ønsker å trekke seg som styreleder i FK. Samme mann sitter også i AS-styret og vil avvente en konklusjon fra juridisk avdeling i NFF rundt den nylig startede granskingen av Vikings håndtering av Berntsen-saken før han gjør mer.

– Jeg har vel sagt at jeg vil prøve å være med å rydde opp før jeg tar en beslutning. Så skal vi levere svar til NFF neste uke og det er også mye annet som spiller inn, sier Bertelsen.

Klubben skal i løpet av neste uke levere sitt svar til NFF i saken. I ytterste konsekvens kan Viking både bøtelegges og få poengtrekk.

– Har dere funnet ut om et eventuelt trekk vil slå inn samme sesong som det skjedde, eller eventuelt neste?

– Vi har ikke sjekket opp rundt poengtrekk, men jeg har ingen tro på at dette blir ansett for å være av en så alvorlig karakter.

Bertelsen forteller at FK-styret neppe vil møtes igjen før over jul.

– Alt må være gjennomtenkt nå. Det må være gode prosesser. En trenger litt tid på å stake ut veien videre. Så må vi også finne ut hvordan klubben skal styres videre.

LES OGSÅ: Viking fikk framskutt siste serierunde

Tause rundt beslutningen

– Dere var et enstemmig styre som besluttet å skrive en sluttavtale med Bjarne Berntsen, men et styre innhenter vel informasjon et sted for å ta en så stor beslutning? Hvor hentet dere denne fra?

– Vi ønsker ikke kommentere rundt hvor styret har innhentet informasjonen sin fra. Det er også naturlig for styret å ta en evaluering på hvordan vi tar beslutninger etter en slik runde, sier Bertelsen.

Selv om Bertelsen også sitter i AS-styret i Viking, som representant for FK, er han lite lysten på å si for mye om hvor den formelle veien for AS nå går.

Etter at Thor Steinar Sandvik trakk seg er nestleder Jan Henrik Jelsa fungerende styreleder – fram til aksjonærene får en fast på plass.

– Jelsa må uttale seg om AS. Han er nå styreleder der. FK og aksjonærene jobber litt på hver sin kant nå. Jeg ser det som naturlig at vi først på nyåret vil begynne å jobbe for å finne veien videre sammen. I forhold til det er også det svaret som kommer fra NFF interessant.

LES OGSÅ: Bytyqi skal ha fett tilbud fra Østerrike

Mer fra Dagsavisen