Sport

Tårene kom alt før kampstart hos Berntsen

Bjarne Berntsen ble dypt rørt da han vandret inn på stadion da ordfører Kari Nessa Nordtun sto klar for å hedre ham. Samtidig innrømmer han nå at det har vært ytterligere samtaler med Viking.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Uansett hva som skjer var torsdagens 2-2-kamp Bjarne Berntsen aller siste som trener i Viking. Den æraen ble avsluttet med en siste dans foran Felt O rundt klokken 20.00 torsdag.

Viking-legenden innrømmer glatt at det var store følelser i sving denne kvelden.

– Jeg kjente veldig på følelsene i dag. Da jeg kom fra garderoben, og ordføreren sto der med kjedet på for å ta imot meg, da kom tårene. Jeg satte umåtelig pris på akkurat det, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Bytyqi skal ha fett tilbud fra klubb i Østerrike

Klump i halsen

Selv 20 minutter etter kampslutt var 63-åringen en beveget mann. Det var både blanke øyne og klump i halsen da han pratet med RA om sin siste kamp som trener i Viking.

– Det var også veldig fint at Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen ville bli med meg bort til Felt O for å si farvel etter kampen. Nå er det de to som behøver den støtten jeg har fått derfra framover.

At Viking klarte å snu 0–2 til 2–2 gjorde også at Berntsen kunne tre av med et skikkelig smil om munnen sportslig sett. VIF var nemlig veldig gode i store perioder.

– Vi var også nære på 3–2 ved Samuel Fridjonsson på slutten. Dessverre traff han ballen litt feil. Dessuten kom Yann Erik de Lanlay til et skudd – en av de få gangene han ikke burde prøvd på det, sier Berntsen.

Han er klar på at det ikke er tilfeldig at VIF før kampen var laget i serien som hadde sluppet inn færrest mål i Eliteserien i år.

– De er meget gode.

Midtbaneelegant Fredrik Torsteinbø gledet seg også veldig over at Viking snudde kampen på slutten.

– Dette gjorde godt. Bjarne fortjente dette – slik det har blitt, sier Torsteinbø.

Han peker også på hvor gode VIF var.

– Det gjorde det utrolig vanskelig for oss med måten de datt ned og pakket laget på 25 meter. Her ligner de på mange av de lagene som er gode på nettopp dette ute i Europa. De ligger kjempekompakt og lavt – ikke på 45 meter som mange av lagene her.

Innrømmer nye Viking-samtaler

Om dette var Bjarne Berntsen siste hjemmekamp som ansatt i Viking gjenstår likevel fortsatt å se.

Aftenbladet meldte tidligere i uken at han er i løs dialog med Sandnes Ulf om en rolle der.

Berntsen er klar på at han fortsatt ikke har tatt noen avgjørelser om framtiden og behøver litt mer tid.

– Men har du også vært i ytterligere samtaler med Viking nå om en rolle videre?

– Ja, jeg har snakket mer med Viking. Så får vi se, sier Berntsen.

Det som i alle fall er sikkert er at svært mange i Stavanger ønsker seg en spesifikk julegave i år. Nemlig at Viking-legenden forblir i klubben som sportssjef.

RA vet også at det er sterke krefter i sving hos flere av klubbens større aksjonærer for å sikre at dette blir en realitet.

Samtidig er det etter de siste ukers hendelser blitt veldig tydelig at det er FK som formelt sett må gjøre hovedjobben om det skal bli en realitet.

Mer fra Dagsavisen