Sport

Oilers må erstatte stjernespiller

Tirsdag fikk sportsdirektøren grønt lys.

Følg RA Sporten på Facebook!

Skadelisten er lang for Oilers. Ni spillere sto over kampen mot Storhamar tirsdag. I løpet av kampen ble Tommy Kristiansen, Magnus Hoff og Markus Vikingstad skadet.

– Kommer dere til å gjøre noe for å få inn en ekstra utlending, Tore Christiansen?

– Vi hadde styremøte tirsdag, og Pål har fått beskjed om å hente erstatning for de som er langtidsskadet, sier han til RA.

Det gir sportsdirektør Pål Haukali Higson mulighet å finne en erstatter for Chad Costello. Først og fremst er det en forward klubben nå ser etter.

– Det er først og fremst Chad som er ute lenge. Det er ennå usikkert om det er hele sesongen. Det er ingen andre som er ute kjempelenge. Det er han det fortsatt er spørsmålstegn rundt, sier Higson til RA, før han legger til:

– Samtidig må vi finne en spiller vi føler kan gå inn og hjelpe oss, og være rett mann videre i sesongen.

LES OGSÅ: Kaunismäki har aldri opplevd lignende

Ser også i Europa

– Hvor leter du etter den nye spilleren?

– Det er jo i det internasjonale spillermarkedet. Vi må også gjøre en vurdering om vi skal få tak i en med europeisk pass eller en nord-amerikaner. Det er strengere regelverk nå, og er med i vurderingen, sier Higson.

– Er det en forward dere skal finne nå?

– Ja, det vil nok primært være det. Som det alltid er på denne tiden av året; spillermarkedet er også en faktor. Uansett vil det være mulig å forbedre lagdelene. Alt blir en løpende vurdering ut fra hva som er tilgjengelig, sier Higson.

Han er klar på at Oilers har gode norske spillere, det er ikke en erstatning for dem som skal hentes.

Det er heller ikke på blokken å erstatte Rudolfs Balcers. Den NHL-utlånte vingen er ute med skade, og blir trolig kalt tilbake til NHL i løpet av den neste tiden. Verdens største ishockeyliga jobber for en oppstart i midten av januar.

Det påvirker også spillermarkedet. Flere har lånt NHL-spillere. Noen europeisk klubber er også i en situasjon hvor de har to eller tre spillere derfra i laget. Det kan bli en kamp for å få dem erstattet i et spillermarked som er veldig spesielt.

Unggutter

Flere spillere har tatt nye roller i skadesituasjonen Oilers befinner seg i. Da kommer Norges beste juniorlag godt med.

– Vi har vist at det er mange som stepper opp, som har kvaliteter. Det må vi ta vare på også. Det har vært en stor verdi for oss, sier Higson.

Styreleder Christiansen er også fornøyd med det ungguttene har levert. Oilers U21 er serieleder med lik poengprosent som Vålerenga.

– Det er kjekt å se at juniorene kommer opp, sier han.

Samtidig som skadelisten vokste tirsdag kveld er både Chris Rumble og André Bjelland Strandborg aktuelle mot Lillehammer lørdag.

LES OGSÅ: Lokal 17-åring debuterte for Oilers

Haglund?

Oilers har Robin Haglund Mathisen utlånt til Manglerud Star. Etter 15 kamper står 21-åringen med tolv scoringer. Det er delt førsteplass i scoringsstatistikken med Oilers-ving Dan Kissel.

– Har dere vurdert å hente ham tilbake nå?

– Det er en sak som aktualiserer seg når vi får skader. Samtidig er det tosidig. Det går bra for Robin der han er nå, sier Higson.

– Om vi trenger ham, og kan gi den spilletiden han trenger, vil vi gjøre det, slår Higson fast.

 

Mer fra Dagsavisen