Sport

Higson: – Vi har en klar lønnsfilosofi

Oilers' sportsdirektør mener de ikke gir ekstravagante lønninger.

Følg RA Sporten på

Sports­di­rek­tør i Oilers, Pål Hau­ka­li Higson, er klar på at det er fle­re fak­to­rer som er med på å av­gjø­re løn­nen til spil­ler­ne.

– Det er sum­men av fle­re ting. De le­ver jo i et kort­tids­bil­de med ar­beids­kon­trak­ten sin. De har en tids­be­stemt av­ta­le. Det er en helt in­di­vi­du­ell for­hand­ling om hvor­dan lønns­ni­vå­et skal være. Vi har en klar lønns­fi­lo­so­fi hos oss. Alle som spil­ler på A-laget med A-lags­kon­trakt skal ha en for­nuf­tig kom­pen­sa­sjon for å være med. Ut fra det kom­mer også and­re fak­to­rer i spill, sier Higson til RA.

Han er­kjen­ner også at spil­ler­ne vet hva and­re tje­ner, både i egen klubb og el­lers i li­ga­en, uten å ha de­talj­kunn­ska­per om and­res kon­trak­ter.

Tal­le­ne fra skat­te­lis­te­ne er ba­sert på en­kelt­per­so­ne­nes al­min­ne­li­ge inn­tekt. Spil­le­re kan ha and­re inn­tek­ter enn kun lønn fra klubben.

LES OGSÅ: Dette tjente Oilers-spillerne i 2019

Topp­lag

– Er det et mål for Oilers å være lønns­le­den­de?

– Det er ikke en mål­set­ting, men vi har en to­tal­øko­no­mi som til­si­er at vi skal være et topp­lag over tid. For å være det må vi også være i topp­sjik­tet lønns­mes­sig, sier Higson – før han fort­set­ter:

– Vi er jo ikke i en si­tua­sjon hvor vi gir eks­tra­va­gan­te løn­nin­ger. Vi prø­ver å gi alle som job­ber for oss en for­nuf­tig pen­ge­sum slik at de kan gjø­re job­ben for oss. Det er der vi er i lan­det vårt, og klub­ben vår.

Det er ikke snakk om noen store gullbonuser heller, selv om det ikke var et tema i 2019.

– Hvor mye kan spillerne oppnå i bonuser?

– Det er marginale beløp sammenlignet med en årslønn. Vi har kun bonuser for kollektive prestasjoner, ingen individuelle. Vi er kun opptatt av hvordan laget gjør det, ikke hver enkelt spiller, sier Higson.

STEM PÅ DIN FAVORITT: Årets sportsnavn 2020

Kon­kur­ran­se

– Hvor­dan har den øko­no­mis­ke kon­kur­ran­sen end­ret seg de siste åre­ne i Norge?

– Det har ikke vært så stor end­ring. Gjen­nom de åre­ne vi har spilt har det va­ri­ert hvil­ke lag som til­byr kon­kur­re­ren­de løn­nin­ger. I sum har mar­ke­det vært sta­bilt de siste åre­ne. Det har litt med at ut­len­dings­ni­vå­et har vært sta­bilt over leng­re tid også.

Den stør­ste fak­to­ren som på­vir­ker spil­ler­mar­ke­det er uten tvil ut­len­din­ger i li­ga­en, sier sports­di­rek­tø­ren.

Hvert lag i Fjord­kraft-li­ga­en har lov å bru­ke seks ut­len­din­ger hver kamp. Det er lov å ha fle­re på kon­trakt.

LES KOMMENTAR: Derfor har Oilers snudd

LES OGSÅ: Dette er skadestatus i Oilers

Mer fra Dagsavisen