Sport

Vevatne til­ba­ke et­ter ka­ran­te­ne

For tred­je gang har Viking-kap­tein Vil­jar Vevatne vært i ko­ro­na­ka­ran­te­ne. Nå er han klar til kamp igjen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er helt ny­de­lig å være til­ba­ke. Det har vært nok ka­ran­te­ne­in­ter­val­ler. Det er kjekt å tref­fe de and­re igjen og være til­ba­ke, sier Vevatne til RA – og fort­set­ter:

– Jeg er frisk og fin, så om Bjar­ne Berntsen gir meg sjan­sen mot San­de­fjord er jeg klar.

Viking-treneren har på forhånd varslet at det vil bli rulleringer i laget før søndagens kamp. Spillerne har hatt et tett kampprogram, og flere vil ha godt av å hvile.

LES OGSÅ: Viking-talentet har ikke vært på skolen siden mars

Kort karantene

Viking-kap­tei­nen og Jefferson de Souza hav­net i ka­ran­te­ne et­ter fly­tu­ren hjem fra bor­te­kam­pen mot Sarps­borg 08. Det ble den tred­je ka­ran­te­nen til Vevatne.

– Nå var jeg jo hel­dig, for jeg var fem da­ger inne i ka­ran­te­nen da jeg fikk be­skje­den. Det er jo fot­ball­spil­ler jeg er, så det er tin­ge­ne på fot­ball­ba­nen som er kjek­kest, sier Vevatne.

Tre­nin­gen i ka­ran­te­ne har vært lø­ping og litt egen­tre­ning med ball. Det er selv­sagt ikke noe en fot­ball­spil­ler øns­ker seg, midt i se­son­gen.

LES OGSÅ: Varsler endringer etter Brann-kampen

Klatring

Kap­tei­nen øy­ner også mu­lig­he­ten for å klat­re noen plas­ser på ta­bel­len i eli­te­se­ri­en. Det er in­gen pro­ble­mer med mo­ti­va­sjo­nen før se­son­gens siste kam­per.

– Vi har all­tid lyst å fram­stå på en god måte, uan­sett hvil­ken ta­bell­po­si­sjon vi spil­ler for. Vi har satt oss i en po­si­sjon hvor vi kan stje­le noen plas­ser opp­over. Det har vi lyst til, sier han.

– Hva ven­ter dere på søn­dag med San­de­fjord som mot­stan­der?

– Det er et lag som er gode i fri­spill, og har et klart spil­le­møns­ter. De kan ofte være van­ske­li­ge å møte. Det er også spen­nen­de å se hvil­ken mat­te vi spil­ler på der nå i de­sem­ber, sier Vevatne.

LES OGSÅ: Viking har beklaget til Berntsen

Mer fra Dagsavisen